Budi dio naše mreže

KVIZ "PETKOM U PODNE" Budite s nama i idućeg petka!

Ovog petka, 15. svibnja, imali ste priliku osvojiti CD "40 godina Uskrs festa", a dobra je vijest da se igramo i idući petak kada ćete imati priliku osvojiti CD fra Šite Ćorića "I kad život nije fer".

/ HKM

Nagradno pitanje glasilo je: Što je reality program?, a točan odgovor je: Reality program je žanr TV programa utemeljen na formuli sudjelovanja običnih ljudi, izabranih kako bi odražavali različitosti stajališta i načina života. Žanr takve televizije stvarnosti nastao je kombiniranjem žanra skrivene kamere (npr. show Candid camera) sa žanrom natjecateljskoga showa, a uključuje i ispovjednu vrstu talk showa, koji težište stavlja na emocionalno razotkrivanje intime običnih ljudi. Najpoznatija je inačica reality televizije show Big Brother, a obuhvaća i različite druge programske formate koji u tradicionalne žanrove ubacuju element “stvarnosti”, kao što su dokumentarna drama, natjecanje talenata-amatera, dokumentarni kvizovi.

Dobra vijest je da se igramo i idućeg petka, 22. svibnja, a natjecatelj koji točno odgovori na pitanje i najbrže svoj odgovor pošalje na kviz@ika.hr, osvojit će CD fra Šite Ćorića “I kad život nije fer”.

“I kad život nije fer” 15. je album svećenika i franjevca fra Šimuna Šite Ćorića čiji je glazbeni put iznimno zanimljiv. Za sebe kaže da je kantautor koji pjeva i naviješta o Bogu, čovjeku i ljepoti svoje domovine. Ipak samozatajnost, život i djelovanje u dijaspori te mnogostruke i raznolike obveze, rezultirale su time što je fra Šito malo poznat široj Hrvatskoj javnosti posebice kao skladatelj i glazbenik. Kad se o fra Šiti govori, najčešće je to u kontekstu njegovog misionarsko-svećeničkog, znanstvenog ili domoljubnog djelovanja. Fra Šito je u Hrvatskoj poznatiji kao profesor, predavač, književnik i pjesnik, a manje kao kantautor, skladatelj i izvođač što bi se s obzirom na njegovu zavidnu diskografiju dalo naslutiti.

Podsjetimo, Informativna katolička agencija u suradnji s Agencijom za elektroničke medije svakoga petka, nakon molitve Kraljice neba, u 12.05, organizira kviz kojim potiče medijsku pismenost, a u kojem možete osvojiti vrijedne nagrade!

Edukativni kviz “Petkom u podne” od 6. rujna 2019. do 26. lipnja 2020. provodit će se na mobilnoj aplikaciji Hrvatske katoličke mreže. Svakoga petka, nakon molitve Angelusa, u 12.05, na mobilnoj aplikaciji pojavit će se edukativno pitanje o medijskoj pismenosti, a natjecatelj treba u što kraćem vremenu odgovor poslati mailom na kviz@ika.hr.

Cilj kviza je promicanje medijske pismenosti u Hrvatskoj, prvenstveno među djecom, mladima, roditeljima, skrbnicima i nastavnicima kako bi ih potaknuo na promišljanje o medijima, sigurnom korištenju tehnologija i kritičkom razmišljanju pri odabiru tema koje bi željeli čitati. O pojmovima s kojima ćete se susretati u edukativnom kvizu možete više saznati na mrežnoj stranici posvećenoj medijskoj pismenosti OVDJE.

Ako još niste, aplikaciju HKM-a možete preuzeti za Android OVDJE, a za iOS OVDJE.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja