Budi dio naše mreže

Ovog petka, 8. svibnja, nagradu je najbržim i točnim odgovorom osvojila korisnica aplikacije HKM-a Mirela Pekas . Dobra vijest je da se igramo i idućeg petka, 15. svibnja kada ćemo također nagrađivati.

/ dt

Nagradno pitanje glasilo je: Što je arhivska snimka?, a točan odgovor je: Arhivska snimka je slika ili zvučni zapis pohranjen u arhivu i upotrijebljen za stvaranje novih audiovizualnih sadržaja. Arhivska snimka iz koje se može odmah utvrditi da je snimljena u prijašnjem vremenu mora biti grafički označena ili najavljena kako bi se izbjegla mogućnost da je gledatelj ili slušatelj doživi kao aktualnu.

Nagradu za kviz “Petkom u podne” najbržim je i točnim odgovorom osvojila korisnica aplikacije HKM-a Mirela Pekas. Dobra vijest je da se igramo i idućeg petka, 15. svibnja, a natjecatelj koji točno odgovori na pitanje i najbrže svoj odgovor pošalje na kviz@ika.hr, osvojit će trostruki CD “40 godina Uskrs festa”.

Na tri CD-a se nalaze nagrađene skladbe i uspješnice s 37 dosadašnjih izdanja Uskrs festa. Na prvom CD-u se nalaze pobjedničke skladbe s Uskrs festova od 2002. do danas poput: Tvoj crveni plašt, Znak pobjede, Bog te ljubi, Moj me Otac daruje, Lanterna moje duše i druge.

Na drugom CD-u se nalaze uspješnice iz razdoblja od 1979. do 2001. godine. Neke od njih su: U zoru proljetnog jutra, Nemoj me ubit majko, Vapaj, Molitva grešnika, Dvadeset vjekova, Bog je moj Spasitelj i mnoge druge.

CD broj tri je rezerviran za skladbe koje nisu na Uskrs festu nisu pobijedile, neke čak nisu osvojile nikakvu nagradu, ali su ostale do današnjeg dana. Neke od tih skladbi su: Blagoslov, Malo sunca, Gospe ribara težaka, Hvala, Nakon svega, Petar, Glas iz pustinje i mnoge druge.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja