Budi dio naše mreže

Ovog petka, 10. travnja, nagradili smo najbrži odgovor koji je poslala korisnica aplikacije HKM-a Ana Jurić. Dobra vijest je da se igramo i idućeg petka, 17. travnja kada ćemo također nagrađivati.

/ dt

Nagradno pitanje glasilo je: Što je to elektroničko nasilje (engl. cyberbullying)?, a točan odgovor je: Elektroničko nasilje (engl. cyberbullying) je svaka komunikacijska aktivnost koju pojedinac ili grupa koristi kako bi naštetila drugoj osobi napadajući je putem interneta ili mobilnog telefona. Dvije su glavne vrste nasilja putem novih medija: napad preko posrednika – počinitelj napada žrtvu preko treće osobe krađom njene lozinke i preuzimanja online identiteta na način da osoba toga najčešće nije svjesna; i izravan napad – slanje uznemirujućih poruka mobitelom, e-poštom ili putem chata, krađa ili namjerna promjena lozinke ili nadimka, objavljivanje privatnih podataka i širenje lažnih informacija, slanje uznemirujućih fotografi ja i ostalih sadržaja putem interneta ili mobitela, slanje virusa i pornografi je, lažno predstavljanje.

Nagradili smo najbrži odgovor, a dobra vijest je da se igramo i idućeg petka, 17. travnja, a natjecatelj koji točno odgovori na pitanje i najbrže svoj odgovor pošalje na kviz@ika.hr, osvojit će knjigu “Rođeni smo i nikada ne ćemo umrijeti“, knjigu u izdanju Glasa Koncila koja donosi životnu priču Chiare Corbella Petrillo umire u dvadeset i osmoj godini života od karcinoma na jeziku, otkrivena u petom mjesecu njezine treće trudnoće. Odgađa liječenje kako bi rodila dijete. Čini to radosno, izgovarajući svoj “evo me”, misleći prije svega na dobro djeteta koje nosi.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja