Budi dio naše mreže

Ovog petka, 3. travnja, nagradili smo najbrži odgovor koji je poslao korisnik aplikacije HKM-a Drago Martinec. Dobra vijest je da se igramo i idućeg petka, 10. travnja kada ćemo također nagrađivati.

/ dt

Nagradno pitanje glasilo je: Koje su vrijednosti vijesti?, a točan odgovor je: Pokazatelji informativne vrijednosti vijesti: Vijesti se razlikuju prema informaciji koju pružaju i prema jakosti te informacije. Vrednuje se: 1) važnost, relevantnost (javni interes), 2) osobna uključenost (procjenjuje se prema broju ljudi koji trpe posljedicu događaja), 3) utjecajnost događaja (procjenjuje se prema važnosti ili brojnosti sudionika događaja), 4) blizina (određuje se na temelju zemljopisne udaljenosti poprišta događaja), 5) prominencija (odnosi se na osobe ili mjesta za koje vlada zanimanje ili znatiželja javnosti), 6) konfliktnost ili kontroverznost, 7) personalizacija (reflektira se zanimanje za sudbine drugih ljudi), 8) neobičnost, 9) novost (i pravodobnost), 10) tematizacija (nastavlja se izvještavati o događaju koji se počelo pratiti dok on ne izgubi informativnu vrijednost), 11) slika i ton (specifični TV kriterij).

Nagradili smo najbrži odgovor, a dobra vijest je da se igramo i idućeg petka, 10. travnja, a natjecatelj koji točno odgovori na pitanje i najbrže svoj odgovor pošalje na kviz@ika.hr, osvojit će knjigu HKR-ovog voditelja Domagoja Pejića “Rođen sam u Wadowicama”. Knjiga je objavljena u povodu 97.obljetnice rođenja Ivana Pavla II.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja