Budi dio naše mreže

Ovog petka, 20. ožujka, nagradili smo najbrži odgovor knjigom "Rođen sam u Wadowicama" Domagoja Pejića. Dobra vijest je da se igramo i idućeg petka, 27. ožujka kada ćemo također nagrađivati.

/ mp

Nagradno pitanje glasilo je: Što je točnost?, a točan odgovor je: Točnost je poštivanje činjenica, vjerno navođenje izjava, objektivno prenošenje podataka. To je najvažnija dimenzija novinske vijesti i izvješća. Novinarski navodi, citati, brojčani podatci, nazivlje i drugo trebaju biti potpuno vjerno preneseni i uravnoteženo izabrani. Nepouzdane podatke treba provjeravati, a ako se ne mogu provjeriti, na odgovarajući način označiti. U velikim, klasičnim redakcijama posebno osposobljeni redaktori provjeravaju točnost podataka i navoda prije objavljivanja. Novinar je slobodan u komentiranju, no odgovoran za točnost činjenica i vjernost navoda.

Nagradili smo najbrži odgovor, a dobra vijest je da se igramo i idućeg petka, 27. ožujka, a natjecatelj koji točno odgovori na pitanje i najbrže svoj odgovor pošalje na kviz@ika.hr, osvojit će knjigu HKR-ovog voditelja Domagoja Pejića “Rođen sam u Wadowicama”. Knjiga je objavljena u povodu 97.obljetnice rođenja Ivana Pavla II.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja