Budi dio naše mreže

Ovog petka, 14. veljače, nagradu je najbržim i točnim odgovorom osvojila korisnica aplikacije HKM-a Marina Bašurić. Dobra vijest je da se igramo i idućeg petka, 21. veljače kada ćemo također nagrađivati.

/ mp

Nagradno pitanje glasilo je: Što je dokumentarni film?, a točan odgovor je: Dokumentarni film je filmski rod kojega obilježava težnja da se filmom svjedoči o perceptivno zatečenim zbivanjima koristeći se snimateljskim, slikovnim i zvučnim mogućnostima filma. Za razliku od igranog filma, dokumentarni film pretendira prikazivati zbiljska zbivanja, ona koja su se doista dogodila, pa je pitanje istinitosti često isticano kao važan element njegova doživljavanja i procjenjivanja.

Nagradu za kviz “Petkom u podne” najbržim je i točnim odgovorom osvojila korisnica aplikacije HKM-a Marina Bašurić. Dobra vijest je da se igramo i idućeg petka, 21. veljače, a natjecatelj koji točno odgovori na pitanje i najbrže svoj odgovor pošalje na kviz@ika.hr, osvojit će CD s Uskrsfesta 2019. objavljen povodom 40 godina postojanja tog festivala.

Na “Uskrs festu” 2019. nastupili su: Veritas aeterna i Mihovil iz Splita, Magdalena Tomić-Mijatović i Maja Tadić iz Rijeke te iz Bosne i Hercegovine fra Marin Karačić iz Širokog Brijega i VIS Otkrivenja iz Mostara, Stijepo Gleđ Markos iz Dubrovnika, Grupa Oton iz Rijeke, Davor Terzić iz Rovinja te Antonio Tkalec iz Varaždina, a iz Zagreba je nastupilo petero izvođača i to: Bogoslovski Ben(d) Sirah, Čedo Antolić i zbor Hrid, Matea Horvat, grupa RiM te zbor Anima una. Od svih izvođača samo je dvoje debitiralo na ovogodišnjem “Uskrs festu”: Stijepo Gleđ Markos iz Dubrovnika te VIS Otkrivenje iz Mostara.

U revijalnom dijelu festivalskog programa nastupili su: Nina Badrić, Marija i Ivana Husar, Alan Hržica, zbor “Izvor” te svjetski poznati fizičar i znanstvenik Davor Pavuna.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja