Budi dio naše mreže

Ovog petka, 17. siječnja, nagradu je najbržim i točnim odgovorom osvojio korisnik aplikacije HKM-a Mihael Goričanec. Dobra vijest je da se igramo i idućeg petka, 24. siječnja kada ćemo također nagrađivati.

/ mp

Nagradno pitanje glasilo je: Što je cenzura?, a točan odgovor je: Cenzura je: prvo, zakonom regulirana zabrana objavljivanja informacija koju provode cenzori; sustav kontrole javne riječi i medijskog sadržaja. Cilj joj je spriječiti objavljivanje mišljenja i informacija suprotnih interesima države, vladajućih elita i centara moći. Cenzura je uvijek odraz političkoga stanja u državi i procjena vlasti o ugroženosti njezinih interesa. Može biti preventivna (odobravanje prije tiskanja ili emitiranja) ili, što je češće, suspenzivna (nakon objavljivanja ili emitiranja autori, urednici i vlasnici medija izloženi su represiji). Drugo, činjenično ograničavanje slobode izražavanja ili medijskih sloboda prikrivenim metodama (pritisci, ideologizacija), kao i ograničavanje slobode izražavanja koju provode urednici ili vlasnici medija (autocenzura).

Točan odgovor najbrže je poslao korisnik aplikacije HKM-a Mihael Goričanec. Dobra vijest je da se igramo i idućeg petka, 24. siječnja, a natjecatelj koji točno odgovori na pitanje i najbrže svoj odgovor pošalje na kviz@ika.hr, osvojit će Dnevnik dobra 2020..

Dnevnik dobra 2020.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja