Budi dio naše mreže

KVIZ "PETKOM U PODNE" Budite s nama i idućeg petka!

Ovog petka, 22. studenog, nagradu je najbržim i točnim odgovorom osvojila korisnica aplikacije Ana Sreš. Dobra vijest je da se igramo i idućeg petka, 29. studenog i tada ćete imati priliku osvojiti knjigu biskupa Ratka Perića!

/ mp

Nagradno pitanje glasilo je: Što je desk?, a točan odgovor je: Desk je središnje mjesto u informativnoj redakciji, na kojem se prikupljaju informacije, planiraju zadatci i upravlja ekipama na terenu. Čine ga urednici, koordinatori planiranja i organizatori. Urednici deska upravljaju ekipama na terenu, odgovorni su za snimanje svih događaja koji imaju informativnu vrijednost te koordiniraju priloge ostalih emisija u suradnji s njihovim urednicima. U širem smislu, desk je mjesto (prostorija ili stol – engl. desk) na kojem se odvija proces prikupljanja i uređivanja vijesti ili dnevnih informativnih emisija.

Točan odgovor najbrže je poslala korisnica aplikacije HKM-a Ana Sreš. Dobra vijest je da se igramo i idućeg petka, 29. studenog, a natjecatelj koji točno odgovori na pitanje i najbrže svoj odgovor pošalje na kviz@ika.hr, osvojit će knjigu “Sjeti me se kada u raj dođeš!” biskupa mostarsko-duvanjskog Ratka Perića. Djelo u izdanju “Crkve na kamenu” sadrži biskupove propovijedi i nagovore o Muci i Križu Kristovu, a sve u slavi Uskrsnuća.

Podsjetimo, Informativna katolička agencija u suradnji s Agencijom za elektroničke medije svakoga petka, nakon molitve Angelusa, u 12.05, organizira kviz kojim potiče medijsku pismenost, a u kojem možete osvojiti vrijedne nagrade!

Edukativni kviz “Petkom u podne” od 6. rujna 2019. do 26. lipnja 2020. provodit će se na mobilnoj aplikaciji Hrvatske katoličke mreže. Svakoga petka, nakon molitve Angelusa, u 12.05, na mobilnoj aplikaciji pojavit će se edukativno pitanje o medijskoj pismenosti, a natjecatelj treba u što kraćem vremenu odgovor poslati mailom na kviz@ika.hr.

Cilj kviza je promicanje medijske pismenosti u Hrvatskoj, prvenstveno među djecom, mladima, roditeljima, skrbnicima i nastavnicima kako bi ih potaknuo na promišljanje o medijima, sigurnom korištenju tehnologija i kritičkom razmišljanju pri odabiru tema koje bi željeli čitati. O pojmovima s kojima ćete se susretati u edukativnom kvizu možete više saznati na mrežnoj stranici posvećenoj medijskoj pismenosti OVDJE.

Ako još niste, aplikaciju HKM-a možete preuzeti za Android OVDJE, a za iOS OVDJE.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja