Budi dio naše mreže

'Dođite na Korzo i ručajte pod vedrim nebom' - riječi su kojima Franjevački svjetovni red, Mjesno bratstvo Trsat, poziva na sudjelovanje u dobrotvornu akciju 'Pun pijat' kojom će s prvim danima jesenskoga mjeseca proslaviti sa svojim sugrađanima u gradu na Riječini mali i okrugli, ali više nego vrijedni jubilej: 15 godina rada Prihvatilišta za beskućnike 'Ruže sv. Franje'.

/ anh

Pripreme će započeti već rano ujutro na Korzu, a kuhanje i ručak će trajati otprilike oko četiri sata, tako barem najavljuju organizatori ovoga događanja na riječkome Korzu članovi OFS-a, ujedno utemeljitelji Prihvatilišta, a koji su za ovu priliku toga 9. rujna okupili ni manje ni više nego istinske kulinarsko-gastronomske zvijezde koje jako dobro znaju što i kako pripremiti.

Humanitarna akcija Franjevačkog svjetovnog reda s Trsata

O njihovim imenima ćemo malo dalje u nastavku ovoga teksta progovoriti.

Neće tu biti samo – kako su ih nazvali – ‘KuhaRi humanitarci’, već i Udruga Palentar koja će skuhati svoju poznatu domaću palentu.

Čime će biti prelivena palenta, saznat ćete na licu mjesta ako osobno podržite rad riječkoga Prihvatilišta za beskućnike, no neće se samo od osam sati širiti zamamni mirisi ulicama grada, već će biti i zabavno jer će program pjesme i smijeha voditi Vladimir Jurić.

Očekuje se da će malo iza podneva građani moći dobiti svoj prvi pun pijat delicija, a osigurat će ga svi zainteresirani pomoći ‘Ružama sv. Franje’ kupnjom bona u iznosu – da se malo i mi poigramo s razdobljem koje nas čeka nakon 1. siječnja – od otprilike 4 eura. No, bit će ograničena ponuda.

Uz građane će ne Korzu pojesti svoj obrok i svi beskućnici grada Rijeke kojima će bonovi biti besplatno darovani, a sav prihod ove dobrotvorne akcije ide u korist upravo onih koji su smješteni u riječkom prihvatilištu da imaju potreban obrok i u danima koji dolaze.

U akciji ‘Pun pijat’ svoje zlatne ruke za beskućnike darovat će ‘kuhaRi humanitarci’ koje od utorka iz dana u dan Prihvatilište na svojim mrežnim stranicama predstavlja na pomalo originalan način.

Ovaj tekst i njegovu naslovnicu oplemenili smo fotografijom prvog predstavljenog Luke Dančulovića, a još će kuhati druga petorica i jedna dama.

Imena i dalje namjerno ne otkrivamo, jer potrebna je i vaša pomoć da bi sve još bolje uspjelo.

Kuhari su se odmah odazvali – puni entuzjazma i spremnosti da pomognu svome gradu i najranjivijoj skupini u njoj – a svatko drugi to možete učiniti bilo kakvom donacijom na broj računa HR4024020061500121477 jer valja pribaviti sve potrebne namirnice.

Prvi među ‘sedam veličanstvenih’ je dakle kuhar Luka Dančulović u cijeloj Hrvatskoj poznat kao sudionik jednog televizijskog kulinarskog natjecanja u kojem je došao do finala i brojne naše sugrađane osvojio svojom vedrinom, smijehom i kreativnim jelima.

Ovaj simpatični Matuljac suprug je i otac, zaljubljenik u svoj kraj i promotor primorske kuhinje, a sudjeluje i rado se inače odaziva na slične događaje gdje god ga pozovu i tako svoje vrijeme i znanje daruje za plemenite ciljeve.

Drugi kuhaRi humanitarci su također vrlo poznata imena u Hrvatskoj:

Dalibor Horvat, Kristijan Kozmić, Damjan Miletić, Nenad Posavac, Arno Rusich i dama Doris Vlah.

Sve to dakao ne bi bilo moguće, i s time ćemo zaključiti, bez OFS-a s Trsata koji je Prihvatilište osnovalo 2007. godine, prvo takvo u Primorsko-goranskoj županiji s ciljem prihvata, smještaja i pomoći pri ponovnom uključivanju u društvo beskućnika koji zaslužuju svoju novu priliku.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja