Budi dio naše mreže

U župi sv. Nikole u Cavtatu dubrovački biskup mons. Roko Glasnović u subotu 14. siječnja krstio je peto dijete u obitelji Marije i Nika Vezilića, malenog Nika. Na podjeli sakramenta sudjelovao je i župnik don Mato Karamatić, dekan Konavoskog dekanata.

/ im

Krštenju su se posebno radovali Nikovi braća i sestre: Luko, Petar, Lucija i Ana. Za rast u vjeri djeteta osim roditelja i kumova posebno su važni primjeri baka i djedova, stoga su radost primanja sakramenta s obitelji Vezilić podijelili i oni, kao i njihova šira obitelj i prijatelji.

Biskup Glasnović je kao zanimljivost podijelio s okupljenima da se njegovi roditelji, poput roditelja krštenika, zovu Marija i Nikola. U propovijedi je nadalje govorio o tome kako Bog sve nas poziva kao što je u pročitanom evanđeoskom ulomku pozvao Levija Alfejeva, Mateja carinika: Pođi za mnom! Govoreći o sakramentu krštenja istaknuo je kako je to temeljni sakrament koji nas pritjelovljuje Kristu, po njemu smo djeca Božja i ljubljeni od Gospodina.

Roditeljima je poručio kako važno da budu svjedoci vjere i daju djeci dobar primjer i ljubav. Čestitao im je na svjedočanstvu i otvorenosti životu. Misno slavlje  pjesmom je uveličao mješoviti župni zbor župe sv. Nikole Cavtat čime je sam čin učinio još radosnijim.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja