Budi dio naše mreže

Blizanci Toma i Rita, četvrto i peto dijete obitelji Ivana i Anite Baraban, kršteni su 18. kolovoza u župnoj crkvi Kraljice Svete Krunice u Vođincima.

/ mk

U Krista je, tijekom ovog radosnog misnog slavlja, ucijepljena i Tena, treće dijete obitelji Ive i Ane Dučmelić. Euharistijsko slavlje i obred krštenja, kao delegat nadbiskupa Hranića, predvodio je mons. Luka Marijanović uz kojega je misu suslavio i župnik Ante Šiško koji je poželio dobrodošlicu svome dragom profesoru ističući značaj ovoga događaja za cijelu župnu zajednicu.

Misno slavlje animirao je mješoviti župni zbor.

Foto: Ruža Keser

Mons. Marijanović prenio je pozdrave biskupa Đakovačko-osječke nadbiskupije koji su bili spriječeni doći te izrazio zahvalnost što može prisustvovati ovom lijepom župnom događaju.

U svojoj se nadahnutoj homiliji mons. Marjanović osvrnuo na proslavu blagdana Velike Gospe ukazujući na Marijin značaj u Crkvi. Marija je bila ta koja je prva povjerovala i koja je svojom požrtvovnošću odgojila Isusa. Roditeljima i kumovima današnjih novokrštenika povjerena je zadaća odgoja djece koja je često zahtjevna, ali i iznimno blagoslovljena. U toj se teškoj zadaći, prije svega, trebaju s voditi Marijinim primjerom i svoju djecu odgajati ne zaboravljajući na Onoga koji nas je prvi ljubio.

Tumačeći biblijska čitanja istaknuo je važnost brige za tijelo i dušu. Dužni smo, tijekom svog života, brinuti o svome tijelu. Međutim, briga o tijelu nije dovoljna i duh valja puniti, ali ne ispraznostima. Isus nam je dao svoje Tijelo i Krv i zato, kad dolazimo svom prijatelju Isusu, trebamo biti spremni blagovati hranu koju nam daje, zaključio je propovjednik.

Po završetku homilije uslijedio je obred krštenja, a na koncu misnog slavlja župnik Šiško zahvalio je mons. Marjanoviću na dolasku te čestitao roditeljima i kumovima.

Foto: Ruža Keser

Foto: Ruža Keser

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja