Budi dio naše mreže

Misa na nakanu za blagoslov majki, trudnica i novog života, za sretan porod i bogatstvo nataliteta otoka Krka, u organizaciji krčkog ogranka Pokreta za život, održat će se 31. kolovoza u vrtu pokraj kapelice Sv. Ane u jezgri staroga grada Krka. Misu će u 18 sati predvoditi o. Ivan Dominik Iličić, riječki studentski kapelan. "Ako bude padala kiša, misa će se slaviti u krčkoj katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije u 19 sati", poručio je u razgovoru za Hrvatsku katoličku mrežu Iličić.

/ Diana Tikvić

“Otvorenost životu je blagoslov, budućnost, perspektiva”, kaže fr. Ivan Dominik i naglašava da bez otvorenosti životu narod uništava sam sebe. “Mi vjerujemo da dolaze nove generacije, koje će imati više djece. Treba moliti i vjerovati da naša budućnost ide u tom smjeru, i naravno, svojim osobnim životom pridonijeti kulturi života”, ističe Iličić dodajući da su najbolji svjedoci životom obitelji koji imaju više djece. “Ima ih, Bogu hvala, a oni svojim primjerom i životom potiču i druge”, svjedoči naš sugovornik.

Inicijator mise za život Udruga Pokret za život-ogranak Krk udruga je koja se zalaže za istinske životne vrijednosti, za zaštitu života od začeća do prirodne smrti, za očuvanje dostojanstva obitelji, želi promicati važnosti uloge oca i majke, bake i djedova… Udrugu vode vjernici laici, aktivni su na području otoka Krka, broje 40 članova i postoje trideset godina. Članovi udruge za svoje se ciljeve zalažu molitvom, ali i drugim aktivnostima.

Sve čitatelje koji nisu u mogućnosti prisustvovati misi fr. Iličić je pozvao na molitvu u to vrijeme, ali i na svakodnevne kratke zazive za naše obitelji da budu otvorene životu

Fr. Ivan Dominik potaknuo je sve one koji su u mogućnosti da dođu na Krk ispred kapele Sv. Ane u 18 sati i sudjeluju na misi za život. Ako misa ipak bude u 19 sati, do mise će se moliti na na nakanu za blagoslov majki, trudnica i novog života, za sretan porod i bogatstvo nataliteta otoka Krka. Sve čitatelje koji nisu u mogućnosti prisustvovati misi fr. Iličić je pozvao na molitvu u to vrijeme, ali i na svakodnevne kratke zazive za naše obitelji da budu otvorene životu, za nerođene, za stvaranje kulture života u Hrvatskoj, ali i u svijetu.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja