Budi dio naše mreže

Planinarski križni put idealno je mjesto za molitvu, druženje i uživanje u prirodi. Prilika je to za uspone, padove i malo trpljenja. Staze ponekad nisu jednostavne, ali uz pomoć prijatelja sve se može izdržati. Da je riječ o odličnom projektu, potvrđuje činjenica da se planinarski križni putevi održavaju već 32 godine. Prvi se održao u Samoborskom gorju, a danas se održava diljem Lijepe naše.

/ mp

Dubrovačka biskupija

Prvi koji su najavili svoj planinarski križni put su Dubrovčani. Njihov 5. PKP na području Dubrovačke biskupije održat će se ove godine na Mljetu, u subotu, 16. i nedjelju, 17. ožujka.

Prijave traju do ponedjeljka 11. ožujka, putem linka OVDJE.

Detalje doznajte OVDJE.

Hvarska biskupija

Hvarska biskupija i ove godine organizira Planinarski križni put koji će se od 29. do 30. ožujka održati na otoku Hvaru.

To će biti 5. planinarski križni put na kojem će sudjelovati vjernici sa sva tri biskupijskoga otoka: Brača, Hvara i Visa.. U nedjelju su započele i službeno prijave zainteresiranih za sudjelovanje u ovoj korizmenoj pobožnosti. Oni koji planiraju sudjelovati pozivaju se da se najkasnije do nedjelje 24. ožujka jave svojim župnicima radi evidencije, osobito hodočasnici s Brača i Visa kako bi im se na otoku Hvaru pravovremeno osigurao smještaj. Od svojih župnika moći će SE dobiti i detaljnije informacije o Planinarskom križnom putu te iznosu kotizacije kojom će se pokriti organizacijski troškovi.

Detalje doznajte OVDJE.

Udruga Ekosspiritus

Pokretači križnih planinarskih puteva iz Udruge Ekosspiritus organiziraju planinarski križni put u Istri u petom korizmenom vikendu, 6. i 7. travnja 2019. Idu u okolicu Pazina, gdje ih zove hrvatski mučenik blaženik Miroslav Bulešić u čijem svetištu započinju hod 63. Planinarskog križnog puta.

Detalje doznajte OVDJE.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja