Budi dio naše mreže

Redoviti Godišnji susret misionara Crkve u Hrvata održat će se od 29. lipnja do 3. srpnja na otočiću Košljunu u Krčkoj biskupiji.

/ mdj

Domaćin susreta je Krčka biskupija na čelu sa svojim ordinarijem mons. lvicom Petanjkom, OFM Cap., i biskupijskim ravnateljem Papinskih misijskih djela vlč. Božidarom Volarićem, javlja nedjelja.ba.

Košljun (od lat. castellum) ili po lokalnom čakavizmu Mostir, otočić u hrvatskom dijelu Jadranskog mora, šumski je rezervat prirode i spomenik kulture, a u sebi čuva drevni franjevački samostan koji je nekoć bio benediktinska opatija. Upravo će se u ovom samostanu održati ovogodišnji susret misionara kojih je za sudjelovanje prijavljeno 15-ak.

Okupljanje je predviđeno za subotu, 29. lipnja u poslijepodnevnim satima kada će u samostanskoj kapelici biti i prigoda za svetu misu za one koji je toga dana nisu imali prigodu slaviti. U nedjelju, 30. lipnja misionari, misionarke te biskupijski ravnatelji (koji će biti na raspolaganju) sudjelovat će i svjedočiti na svetim misama po župama Krčke biskupije.

Ponedjeljak, 1. srpnja rezerviran je za radni dio susreta misionara i ravnatelja PMD-a. Toga dana večernje misno slavlje u krčkoj katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije predslavit će biskup Petanjak.

U utorak, 2. srpnja je hodočasnički dan tijekom koga će bit upriličen obilazak Jurandvora, crkvice Sv. Lucije i Baščanske ploče, a u poslijepodnevnim satima misu u župi Rođenja Blažene Djevice Marije u Malom Lošinju predvodit će biskup porečki i pulski te predsjednik Vijeća za misije Hrvatske biskupske konferencije mons. Ivan Štironja.

Susret će se završiti jutarnjom misom i doručkom u srijedu, 3. srpnja.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja