Budi dio naše mreže

Orkestar Hrvatske ratne mornarice, uz Klapu "Sveti Juraj" Hrvatske ratne mornarice priređuje Koncert za Valentinovo.

/ dt

Koncert za Valentinovo održat će se u Domu Hrvatske vojske “General-bojnik Ivo Jelić” u Splitu (Lora), u četvrtak, 14. veljače 2019., s početkom u 20 sati.

Uz Orkestar i Klapu, pod ravnanjem mo. Tonća Ćićerića, nastupaju i mlade splitske vokalne nade Helena Gudelj, Filomena Puljiz, Kristian Ordulj i Karlo Vudrić.

Ulaz je slobodan.

Inače, Orkestar HRM važan je čimbenik glazbenog života grada Splita i cijele Dalmacije. Utemeljen u danima Domovinskog rata, da bi na način primjeren okolnostima pridonio identitetu i profiliranju svih pozitivnih i humanih stremljenja, izrastao je u istaknutog promicatelja kulturnog života sredine u kojoj je ponikao.

Orkestar HRM njeguje vrlo specifičan stil, stoga nije neobično što na njegovim izvedbama možemo susresti širok spektar skladbi koje dolaze iz raznih glazbenih formi i stilova.

Pri tome, Orkestar HRM uvijek vodi računa i o hrvatskoj glazbenoj baštini, a osobito o dalmatinskom melosu uz kojega je neraskidivo vezan. Orkestar se odlikuje zavidnom intonativnom stabilnošću, osobitom ritmičkom pokretljivošću, prepoznatljivom zvukovnom osebujnošću i potrebnom homogenošću svih linija. To je i razlog što su na svojim koncertima i brojnim javnim nastupima uspjeli ostvariti plodnu suradnju s najistaknutijim vokalnim i instrumentalnim solistima, a od slušatelja zadobiti stalno povjerenje i srdačan odziv.

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja