Budi dio naše mreže

Sedam sestara Misionarki ljubavi hodočastile su u Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovac u subotu. Misno slavlje na njihove plemenite nakane tom je prigodom predvodio mons. Antun Sente, ml., rektor Nacionalnog svetišta.

/ dt/IKA

Mons. Sente tom je prigodom upoznao sestre s poviješću Nacionalnog svetišta posebno se osvrnuvši na 1978. godinu kada je Majka Terezija zajedno s ocem Antom Gabrićem posjetila tadašnju crkvu svetog Josipa gdje su ostavili duboki dojam na vjernike i svećenike grada Karlovca.

Prošle godine na spomen tom lijepom događaju Albanska zajednica u Hrvatskoj i Karlovcu, te Grad Karlovac i Nacionalno svetište postavili su kip Majke Terezije u prirodnoj veličini, rad akademskog kipara Ante Jurkića u dvorištu Nacionalnog svetišta.

S posebnom radošću sestre Misionarke ljubavi pristupile su postavljenom kipu te načinile nekoliko fotografija za uspomenu.

Svojim hodočašćem sestre su se pridružile karlovačkoj rijeci hodočasnika koja ni u ovo korona vrijeme nije presušila. Naime, svakog dana nekoliko Josipovih štovatelja hodočasti u svetom Josipu u Karlovac.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja