Budi dio naše mreže

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić je u četvrtak, na blagdan sv. Josipa molio zagovor nebeske Majke Marije, sv. Josipa i bl. Alojzija Stepinca pred blaženikovom grobom u zagrebačkoj katedrali za hrvatski narod u ovim teškim vremenima u borbi protiv širenja koronavirusa.

/ mp

“Svemogući vječni Bože, okrjepo u nevoljama, potporo u slabostima, od Tebe sva stvorenja primaju život i dobivaju životnu snagu. Dolazimo k Tebi, zazivajući Tvoje milosrđe, jer spoznajemo živeći iskustvo širenja bolesti kako je ovozemaljski život krhka stvarnost. Tebi povjeravamo bolesnike i njihove obitelji. Udijeli zdravlje njihovu tijelu, duhu i duši. Svim članovima društva pomozi vršiti im povjerene im pozive i zadaće te jačati duh međusobne solidarnosti. Podupiri i nadahnjuj liječnike i sve zdravstvene djelatnike u njihovoj službi, a osobito njegovatelje koji izbliza skrbe za bolesne.

Ti koji si vrelo svakog dobra, blagoslovi ljudsku obitelj, odagnaj od nje svako zlo, a Crkvi i svim kršćanima daruj nepokolebljivu vjeru. Ne ostavi nas u kušnjama zaraze koja unosi nesigurnost i nemir. Svojom nas milošću oslobodi straha da bismo živjeli u vedrini i radosti zahvaljujući Ti obnovljena srca. U Tebe se Gospodine uzdamo, i Tebi uzdižemo svoju prošnju jer si Ti, dobri Oče, začetnik života, u zajedništvu s Duhom Svetim i sa svojim sinom Isusom Kristom, liječnikom duše i tijela koji živi i kraljuje u vijeke vjekova!

S punim pouzdanjem povjeravamo se našoj nebeskoj Majci. Papa Franjo pozvao nas je da svakog dana, ujutro i navečer, molimo sljedeći molitveni zaziv Blaženoj Djevici Mariji: Ti po kojoj je došlo spasenje roda ljudskoga znaš što nam je potrebno. Vjerujemo da ćeš nam, kako si učinila u Kani Galilejskoj, vratiti radost nakon ovih trenutaka kušnje po Kristu Gospodinu našem.

Presveta Bogorodice Marijo, zdravlje bolesnih, moli za nas! Sveti Josip, zaštitniče domovine, moli za nas! Blaženi Alojzije Stepinče, moli za nas”, molio je kardinal Bozanić.

Potom je zagrebački nadbiskup molio na Kamenitim vratima.

Zagrebačka nadbiskupija prenosila je live-streaming molitve kardinala Josipa Bozanića:

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja