Budi dio naše mreže

Kako odlučiti kome dati svoje povjerenje na predstojećim parlamentarnim izborima? Koja znanja i tradicije nam mogu pomoći da kvalitetnije razlučujemo između toliko različitih opcija?

/ dt

“Iznad svega, zapamtite da Bog traži čvrste vrline u nama, poput strpljenja, poniznosti, poslušnosti, odricanja od vaše vlastite volje – što je želja da služite Njemu i svom bližnjem u Njemu. Njegova nam providnost dopušta i druge pobožnosti samo ako vidi da su nam korisne.” sv. Ignacije Lojolski

𝐓𝐫𝐨𝐭𝐣𝐞𝐝𝐧𝐢 𝐭𝐞𝐜̌𝐚𝐣 𝐨𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞

Kako odlučiti kome dati svoje povjerenje na predstojećim parlamentarnim izborima? Koja znanja i tradicije nam mogu pomoći da kvalitetnije razlučujemo između toliko različitih opcija? Ovaj trotjedni besplatni tečaj propituje mudrost svetog Ignacija za razlučivanje i kvalitetno donošenje odluka te različite aspekte kršćanskih tradicija spram društva i politike. Tečaj počinje 15. lipnja, a završava 2. srpnja. Prijave su do 12. lipnja.

Organizatori poručuju da će sudionicima ovaj tečaj pomoći:

– razlučiti što je veće (opće) dobro za Hrvatsku na nadolazećim izborima
– upoznati se s tradicijom kršćanskog socijalnog nauka i kršćanske političke filozofije
– rasti u razumijevanju i prepoznavanju utjecaja marketinga, PR-a i medija na moje odluke
– upoznati temelje duhovne tradicije koja je razvila metode za donošenje odluka
– razumjeti na čemu papa Franjo temelji svoje riječi, geste, djela, svoj stil vođenja Crkve.

𝐏𝐫𝐢𝐧𝐜𝐢𝐩𝐢 𝐢 𝐦𝐢𝐬𝐥𝐢 𝐯𝐨𝐝𝐢𝐥𝐣𝐞 𝐚𝐧𝐢𝐦𝐚𝐜𝐢𝐣𝐞

Tijekom tečaja njegovat će se neutralnost spram političkih opcija (ne navijamo ni za “desne” ni za “lijeve” ni za “gornje” ni za “donje”), poštivanje slobode, zrelosti i odgovornosti svake pojedine osobe spram njenog političkog izbora, konkretnost, praktičnost, povezanost teorije i prakse, komunikacija: predavanja su uživo te polaznici mogu postavljati pitanja.

Tečaj nije nagovaranje niti na jednu političku opciju već nudi neutralnost spram političkih opcija. Poštuje slobodu, zrelost i odgovornost svake pojedine osobe spram njenog političkog izbora.

Foto: ignacije.hr

𝐌𝐞𝐭𝐨𝐝𝐚

Tečaj traje tri tjedna, održava se ponedjeljkom i četvrtkom u 19 sati. Predavanja su online, traju 90 minuta, a tijekom predavanja bit će prilike i za postavljanje pitanja. Između pojedinih susreta predviđen je osobni rad (čitanje, vježbe… u trajanju oko 2 sata). Za predavanja će sekoristiti program Zoom za video konferencije – potrebno je na računalu ili mobitelu imati video kameru i mikrofon. Upute za pristup i korištenje programa polaznici će dobiti nakon registracije i potvrde sudjelovanja od strane organizatora.

𝐀𝐧𝐢𝐦𝐚𝐭𝐨𝐫𝐢

Susrete će animirati 𝐃𝐮𝐛𝐫𝐚𝐯𝐤𝐚 𝐏𝐞𝐭𝐫𝐨𝐯𝐢𝐜́ Š𝐭𝐞𝐟𝐚𝐧𝐚𝐜, docentica socijalnog nauka Crkve i vanjska suradnica na HKS-u i KBF-u, 𝐌𝐚𝐭𝐞 𝐌𝐢𝐣𝐢𝐜́, politički analitičar i komunikacijski savjetnik, 𝐇𝐫𝐯𝐨𝐣𝐞 𝐕𝐚𝐫𝐠𝐢𝐜́, ekonomist i filozof te 𝐓𝐯𝐫𝐭𝐤𝐨 𝐁𝐚𝐫𝐮𝐧, isusovac i svećenik.

Prijaviti se možete do petka, 12. lipnja (ili do popunjenja slobodnih mjesta) OVDJE. Dodatna pitanja i informacije: ignacije@ignacije.hr

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja