Budi dio naše mreže

Rijeka milosti koncert je duhovne glazbe koji će se u nedjelju, 19. lipnja održati u Perivoju Gospe Trsatske u Rijeci koja je na današnji dan, 15. lipnja proslavila svoga zaštitnika sv. Vida.

/ md

Treći koncert Rijeke milosti organizirao je Ured za pastoral mladih Riječke nadbiskupije, a nakana je pomoći prihvatilište za beskućnike Ruže sv. Franje o čemu je za HKR više rekao povjerenik za pastoral mladih i ovogodišnji mladomisnik, nedavno zaređeni svećenik vlč. Ivan Seletković.

“Prije nekoliko godina kada je došlo do ideje za organizacijom ovog koncerta u Rijeci u cilju nam je bilo probuditi vjernike kojih zaista ima u Rijeci, a koji nemaju uvijek priliku sudjelovati na nekim većim događajima u gradu. Glad vjernika bila je takva da se jednostavno pokazala potreba da se i u našem gradu napravi nešto takvo”, poručio je vlč. Seletković.

Koncert “Rijeka milosti”

Istaknuo je kako su Riječani otvorenog srca za pomoć osobama u potrebi zbog čega je Rijeka organiziravši koncert Rijeka milosti zapravo spojila slavljenje Boga i pomaganje drugima. “To je ono na što nas Bog poziva. Poziva nas ljubiti Boga i brata čovjeka, pa smo tako prije tri godine odlučili organizirati koncert duhovne glazbe pod nazivom Rijeka milosti”, kazao je vlč. Seletković.

Humanitarna pomoć usmjerena je prihvatilištu za beskućnike Ruže sv. Franje. “Osobno, sve dok se nisam susreo s beskućnicima vjerovao sam da ih nema toliko, ali to je stvarnost koja se ne vidi na ekranima i u javnosti nije toliko izražena. Beskućnika ima i to su ljudi koji u većini slučajeva nisu svojom krivnjom završili na cesti te spavaju u nenormalnim i nehigijenskim uvjetima”, ističe novozaređeni svećenik vlč. Seletković i dodaje kako grad Rijeka ima dva prihvatilišta za smještaj beskućnika.

Kako bi se održao koncert potrebni su i volonteri i redari.  “Rijeka je otvorila centar za mlade Riječke nadbiskupije i ti mladi su zapravo pokretači cijele organizacije svih ovih godina tako da nije bio problem doći do volontera koji su se sami srdačno odazvali”, kazao je vlč. Seletković.

Na koncertu će nastupati poznati izvođači kršćanske duhovne glazbe među kojima su Amorose, Petar Buljan iz Božje pobjede, sestre Palić i mnogi drugi. “Ono po čemu je Rijeka milosti drugačija jest to što su svi izvođači konstantno zajedno na pozornici i zajedno slave Boga”, ističe.

Rijeka milosti nije usmjerena isključivo vjernicima i mladima nego svakome tko želi sudjelovati. “Na koncertu bude uvijek nešto za svakoga – trenutaka tišine, trenutaka molitve i glazbe. Ove godine imat ćemo i jedan drugačiji trenutak koji ovom prilikom neću otkriti – dođite i vidite sami”, pozvao je vlč. Seletković.

Koncert “Rijeka milosti”

Ulaznice su i dalje dostupne na internetskoj stranici ulaznice hr. te u Riječkoj nadbiskupiji gdje se mogu nabaviti kod svakog župnika. Također, i na dan samog koncerta ulaznice će biti dostupne na ulazima. Vrijeme početka koncerta je u 20 i 30 sati.

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja