Budi dio naše mreže

Jesensko miroljubivo bdjenje Inicijative „40 dana za život“ počinje 28. rujna i trajat će do 6. studenoga u 38 hrvatskih gradova, na 40 mjesta bdjenja, a počet će marijanskim procesijama za život.

/ mp

U Zagrebu će procesija biti održana 28. rujna 2022. Okupljanje će biti na Kamenitim vratima od 18 sati, a procesija će krenuti u 18:30 ulicama u središtu Zagreba prema bazilici Presvetoga Srca Isusova, gdje će biti slavljena misa.

Organizatori pozivaju vjernike i sve ljude dobre volje da se pridruže toj dostojanstvenoj i svečanoj procesiji u molitvi da se svako začeto dijete rodi.

Molitva i post, miroljubivo bdjenje i osvješćivanje lokalne zajednice o problemu pobačaja glavni su stupovi Inicijative. Miroljubivo bdjenje, drugi stup Inicijative, održava se dva puta godišnje, u proljeće i najesen. Tijekom ovogodišnje jeseni vjernici i svi ostali ljudi dobre volje, svjesni velike težine problema pobačaja, mogu svojim miroljubivim bdjenjem ispred bolnica i domova zdravlja doslovno spasiti nečiji život.

Tomu svjedoči i više od 110 djece koja danas žive, a spašena su od smrti pobačajem. Njihove majke zahvalne su što su izabrale život, kao i na svoj pomoći koju im je Inicijativa „40 dana za život“ te Udruga „Hrvatska za Život“ pružila.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja