Budi dio naše mreže

Međunarodna izložba „Euharistijska čuda diljem svijeta“, koju je osmislio i izradio bl. Karlo Acutis otvorena je u četvrtak 15. veljače 2024. u Župi Bezgrješnog Srca Marijina u Slavonskom Brodu.

/ mp/IKA

Otvorenje izložbe održano je nakon klanjanja i misnog slavlja koje je predvodio župnik i dekan Tomislav Ćorluka.

Župnik Ćorluka na otvorenju je vjernike upoznao sa životom i djelom bl. Karla, naglasivši da je živio poput ostalih mladića svoga uzrasta, ali je bio poseban jer je uz sve to bio veliki molitelj, svakodnevno sudjelovao na euharistiji.

„Znakovito je da je Karlo prvi blaženik ‚milenijalac‘, prvi koji je imao Facebook profil i prvi koji je, prema riječima njegove majke uživao igrajući Pokemone i druge videoigrice. On nam doista može biti primjer kako svetost izgleda u 21. stoljeću“, rekao je uz ostalo župnik Ćorluka.

Dodao je da je po zagovoru tog mladoga blaženika jedan brazilski dječak ozdravio od teške bolesti, unatoč medicinskim prognozama.

Naglasio je da je izložba jedinstveno remek-djelo bl. Karla jer je u svojoj 11 godini života započeo istraživati euharistijska čuda u svijetu i sabrao ih 136. Prva izložba postavljena je 2005. u Rimu.

U Slavonskom Brodu izložba je postavljena nakon što je gostovala u Osijeku i Đakovu.

Na prigodnim panoima u župnoj dvorani predstavljeno je tridesetak čuda. Među njima, posjetitelji su mogli vidjeti prvo čudo u talijanskom gradu Lancianu i čudo koje se dogodilo u Ludbregu. Također su u knjizi, u kojoj su predstavljena sva čuda u umanjenom obliku, mogli napisati svoje dojmove.

Više o tome kako se dogodilo najstarije euharistijsko čudo govorio je vjernik iz Kopanice Ivan Munjiza koje je jedan od onih koji su zaslužni da je izložba došla i u Slavoniju.

Na kraju je prikazan i šestominutni dokumentarni film o bl. Karlu koji je izradio vjeroučitelj Mihael Kelbas. Vjernici su imali priliku i za štovanje blaženikovih moći.

Izložba će biti otvorena tjedan dana, do četvrtka 23. veljače, od 9 do 21 sat. Nakon Slavonskog Broda izložba će biti postavljena u Vinkovcima.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja