Budi dio naše mreže

"Svećenik i žrtva su isto", misaona je poruka porečkog i pulskog ordinarija mons. Dražena Kutleše novozaređenim svećenicima Kristove Crkve; koji su red prezbiterata primili tijekom svečane mise u subotu u pulskoj katedrali Uznesenja Marijina.

/ Gordana Krizman

Četiri đakona Porečke i Pulske biskupije u subotu su primili red prezbiterata u pulskoj katedrali Uznesenja Marijina. Svečano misno slavlje i obred svećeničkog ređenja predvodio je porečki i pulski ordinarij mons. dr. Dražen Kutleša.

Zoran Cetinić, Darko Kovačević i Branimir Šapina zaređeni su za Porečku i Pulsku biskupiju, a Hrvoje Zaninović za svećenika Dubrovačke biskupije.

U prigodnoj propovijedi predvoditelj slavlja naglasak je stavio na žrtvu u izvršenju poslanja dok je prezbiterima dijelio upute za svećenički život. Rekao je da se uvijek trebaju oduprijeti napasti grijeha, čak i kad on dolazi od najbližih te istaknuo važnost moralnog integriteta u životu svećenika, što je jedan od najvažnijih preduvjeta kako bi bili vjerodostojni u svome svećeničkome životu i poslanju.

Govoreći o tome kako je Istina u životu kršćanina podudaranje srca i razuma u vjeri, prepuštajući se Providnosti, porečki i  pulski ordinarij je naglasio da pravi svećenik i pravi vjernik treba uskladiti teološki i ljudski aspekt života kako bi bio vjerodostojan.

“Svećenici ne trebaju biti tvrdnja Istine već činjenica Istine koja će se moći na licu mjesta provjeriti; zato znajte svoj život uskladiti sa saznanjem da je svećenik i žrtva jedno te isto. Nadalje, po uzoru na Onoga koji je naše grijehe ponio na drvo križa, pozvani smo na uvredu ne uzvratiti uvredom”, rekao je biskup.

Kako je bilo na ređenju pogledajte u fotogaleriji.

 

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja