Budi dio naše mreže

Marijini obroci humanitarna su organizacija koja u 18 najsiromašnijih zemalja svijeta za više od 1,4 milijuna djece osigurava topli obrok na mjestu obrazovanja. Jednostavno je to rješenje za glad u svijetu koje u školske klupe privlači kronično gladnu djecu, koja bi u suprotnom školu zamijenila s ulicom u potrazi za hranom.

/ dt

Marijini obroci organiziraju treći po redu humanitarni maskenbal koji će se održati 5. ožujka 2019. s početkom u 20:30 u zagrebačkom klubu Praćka. Na prethodna dva maskenbala prikupljene su donacije za svakodnevne školske obroke za 77 djece.

Cilj događaja je širenje priče o Marijinim obrocima i prikupljanje donacija za 15 školskih kuhinja koje su otvorene zahvaljujući hrvatskim podupirateljima.

“I ove godine, na fašnik, volonteri Marijinih obroka pripremaju maskenbal na kojem možete pokazati što to imate u sebi, a nemate priliku pokazati baš svaki dan. Nakon prijašnjih tema heroja i zanimanja iz djetinjih snova, ove godine tema su nam ZVIJEZDE. Pjevačke ili glumačke, nebeske ili plesne – ostavljamo vam slobodu interpretacije i ekspresije”, piše u pozivu organizatora na društvenim mrežama.

Iz Marijinih obroka poručuju da ako i niste maštali o slavi i zvjezdani status vas nikad nije privlačio, da svejedno dođete i zabavite se, a svojom ulaznicom od 20 kn date doprinos ostvarenju njihove misije, a to je da svako dijete u najsiromašnijim dijelovima svijeta svakodnevno dobije obrok na mjestu obrazovanja. Za prehranu jednog djeteta tijekom cijele godine potrebno je prosječno 120 kn. Marijini obroci svaki dan hrane 1,425.013 djece diljem svijeta, a nakon maskenbala, nadaju se još i više!

Inače, Marijini obroci humanitarna su organizacija koja u 18 najsiromašnijih zemalja svijeta osigurava djeci topli obrok na mjestu obrazovanja. Jednostavno je to rješenje za glad u svijetu koje u školske klupe privlači kronično gladnu djecu, koja bi u suprotnom školu zamijenila s ulicom u potrazi za hranom.

Marijini obroci Hrvatska zahvaljujući donacijama podupiratelja imaju otvorenih 15 školskih kuhinja u kojima svakodnevno oko 11.500 djece prima hranjive školske obroke. Uz velikodušnost podupiratelja, to je ujedno moguće i zbog nesebičnih volontera koji svake godine organiziraju brojne humanitarne aktivnosti s ciljem prikupljanja donacija i širenja priče o Marijinim obrocima.

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja