Budi dio naše mreže

Kako je na svom Facebook profilu objavio riječki dominikanac fr. Ivan Dominik Iličić, dio hrvatskih nogometnih reprezentativaca i stožera u nedjelju je sudjelovao na misnom slavlju u trsatskom svetištu.

/ hjb

Ove nedjelje sam na Trsatu predslavio svetu misu za hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Nakon svete mise izmolili smo posvetnu molitvu Gospi Trsatskoj. Neki igrači i članovi stožera došli su se nakon mise pomoliti i pred ikonom Gospe Trsatske. Važno je svete mise prikazivati i za žive ljude, ne samo za pokojne, što je kod nas najčešći slučaj.

Važno je moliti i za sportaše, osobito one koji kroz sport svjedoče kršćanske, općeljudske i obiteljske vrijednosti, jer to u današnjem svijetu nije nimalo lako.

Ovih se dana na poseban način u svetim misama i molitvi krunice sjetimo naših Vatrenih, da opet uspiju dati sve od sebe i u što boljem svijetlu cijelom svijetu predstave naš hrvatski narod te da svojom igrom, zajedništvom, srčanošću i svjedočenjem obiteljskih vrijednosti pošalju lijepe poruke.

Sportaši koji su vjernici, oni su to kao i svi drugi ljudi. U Crkvi svi imamo jednako dostojanstvo djece Božje i pred Bogom smo jednaki, neovisno o popularnosti u svijetu. Zato je važno moliti i za njih, kao i za sve druge. Na kraju krajeva, Crkva moli za sve ljude i za nova obraćenja onih koji još nisu primili dar, te za ustrajnost i rast na putu obraćenja i svetosti svih onih koji već jesu na tom putu.

Božji vam blagoslov, dragi prijatelji!

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja