Budi dio naše mreže

U sklopu pošiljke materijalne pomoći što ju je Republika Hrvatska namijenila Republici Turskoj iz Siska je u Istanbul 24. ožujka krenula željeznička kompozicija s opremom za stambeno zbrinjavanje stanovništva nakon potresa u kojoj se nalazi 40 stambenih kontejnera. 10 modularnih jedinica vrijednih gotovo 115.000 eura donirao je Hrvatski Caritas.

/ im/IKA

Trideset stambenih kontejnera sa sanitarnim čvorom, 60 kreveta i 120 madraca su za potrebe stradalih u potresu osigurali Ministarstvo gospodarstva i Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske. Stambene jedinice koje je donirao Hrvatski Caritas opremljene su svim kućanskim aparatima te su namještene za boravak četiriju osoba. Proizvod su tvrtke Tehnix d. o. o. iz Donjeg Kraljevca.

Iz Istanbula će donirane smještajne jedinice biti upućene u krajeve najteže pogođene nedavnim razornim potresom.

Ovu donaciju vrijednu više od 350.000 eura, koja je je znak solidarnosti s turskim narodom i konkretne pomoći u teškoj situaciji s kojom se moraju nositi brojni pojedinci i obitelji na jugoistoku Turske koji su ostali bez krova nad glavom, a mnogi i bez svojih najbližih, iz Siska su ispratili načelnik Ravnateljstva Civilne zaštite RH Damir Trut, veleposlanik Republike Turske u Hrvatskoj Yavaz Selim Kiran i ravnatelj Hrvatskog Caritasa fra Tomislav Glavnik, OFM Conv.

Ispraćajući željezničku kompoziciju na put prema Turskoj, ravnatelj Hrvatskog Caritasa prisjetio se pomoći koju je nakon potresa na Banovini u Hrvatsku stigla iz Turske, kao i hrvatskih tvrtki i građana koji su svojim novčanim darovima i brojnim telefonskim pozivima na donacijski telefon omogućili nabavu modularnih stambenih jedinica, te zahvalio svima koji su se dosad uključili u Caritasovu akciju pomoći stradalima u potresu u Turskoj i Siriji.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja