Budi dio naše mreže

Na Regionalnoj konferenciji Caritasa Europa, koja se od 6. do 8. svibnja održava u Bruxellesu, i na kojoj sudjeluju ravnatelji 48 nacionalnih Caritasovih organizacija članica, u utorak 7. svibnja 2024. prihvaćena je nominacija Hrvatskog Caritasa da bude domaćinom Regionalne konferencije Caritasa Europa 2026. godine u Zagrebu.

/ mk

Nakon što je fra Tomislav Glavnik, ravnatelj Hrvatskog Caritasa, predstavio Hrvatski Caritas, strukturu nad/biskupijskih Caritasa, Zagreb i Hrvatsku, stotinjak delegata organizacija članica Caritasa Europa jednoglasno je prihvatilo kandidaturu Hrvatskog Caritasa, te će on imati prigodu u svibnju 2026. godine po drugi puta od svog osnutka 1993. organizirati ovaj važni skup europske Caritasove mreže.regi

„Vjerujemo da ćemo, ugošćujući Regionalnu konferenciju Caritasa Europa 2026. u Zagrebu, imati jedinstvenu mogućnost izraziti Caritasovu predanost, osjetljivost i zauzetost  u služenju siromašnima, ugroženima i marginaliziranima. Istodobno, nastojat ćemo, kao domaćini, stvoriti plodan okvir za razmjenu iskustava, suradnju, odlučivanje i planiranje kako bismo, kao Caritas Europa, slijedom svog poslanja i odgovornosti, zajedno mogli  što učinkovitije odgovoriti brojnim izazovima s kojima se u Europi i svijetu suočavamo“, rekao je prilikom predstavljanja okupljenim Caritasovim delegatima fra Tomislav Glavnik.

Caritas Europa zajednica je 48 nacionalnih Caritasovih organizacija članica europskih zemalja, sa sjedištem u Bruxellesu, te ujedno jedna od sedam kontinentalnih regija konfederacije Caritasa Internationalis, sa sjedištem u Rimu. Regionalne konferencije u pravilu se održavaju naizmjenično u Belgiji i nekoj od članica Caritasa Europa. Hrvatski Caritas bio je već jednom uspješan domaćin Regionalne konferencije, i to 2004. u Dubrovniku.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja