Budi dio naše mreže

Udruga Hrvatska za Život marljivo radi na zaštiti života od začeća te su se brojni plodovi njihova rada mogli primijetiti posljednjih dana.

/ ps

Treća Utrka za život, koja je održana 20. lipnja na zagrebačkom Bundeku, okupila je i stare i mlade na utrku u ime majki, očeva, nerođene djece i za izgradnju kulture života u Hrvatskoj. Unatoč lošem vremenu okupljeni sudionici su rado otrčali 6800 metara. Dječja utrka održana je po drugi put, a sama su djeca komentirala da trče “za malene bebe, da se sve bebe rode, da se mame ne boje”, poručili su organizatori. Pjesmom ih je također pratila Tamara Perc.

 

Foto: Hrvatska za život

Foto: Hrvatska za život

No, udruga Hrvatska za život nije stala na jednom projektu, već je uz Utrku za život pokrenula inicijativu “Krunicom za pobjedu kulture života”. “Svjesni utjecaja molitve krunice na živote pojedinaca i mnoga svjetska zbivanja, te nadahnuti proroštvom iz pobožnosti Duši Kristovoj, čija je autentičnost potvrđena od strane katoličke Crkve: ‘U trenutku kada na svijetu prestane grijeh pobačaja, svi će zemaljski ratovi prestati'”, udruga je na spomendan Bezgrješnog srca Blažene Djevice Marije 20. lipnja, pozvala sve da im se priključe u svakodnevnoj molitvi krunice za prestanak pobačaja u Hrvatskoj i svijetu. Uz to, pokrenuli su i mrežnu stranicu www.ruzarij.com gdje se nalaze sve informacije o inicijativi.

Foto: Hrvatska za život

Dinamičan vikend zaključili su otvaranjem Centra za život u Splitu 21. lipnja. Centar je drugi svoje vrste u Hrvatskoj, a prvi u Dalmaciji te će služiti kao ured udruge Hrvatska za Život, inicijative 40 dana za život te savjetovalište za trudnice, u suradnji sa stručnjacima, psiholozima, psihoterapeutima, psihijatrima, svećenicima, ginekolozima, ali i odvjetnicima i socijalnim radnicima. Splićani su se za otvaranje centra i duhovno pripremili Jerihonskim bdjenjem koji je održan u crkvici sv. Trojice na Poljudu, a samo je otvaranje započelo misom u crvi Svetog Križa koju je predslavio fra Lazar Perica. Nakon mise 2oo-tinjak se ljudi uključilo u procesiju za kipom trudne Gospe do Centra za život, koji se nalazi u prostoru koji su ustupile sestre Služavke Malog Isusa, a blagoslovio župnik u Varošu don Mihael Jelavić. Za sve oni koji trebaju pomoć ili traže više informacija, centar će biti otvoren radnim danima od 9 do 17 sati.

Foto: Hrvatska za život

Foto: Hrvatska za život

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja