Budi dio naše mreže

Klanjateljice Krvi Kristove otvorile su 9. rujna novi dječji vrtić "Acuto“ za pedesetak djece, u dvije mješovite i jednu jasličku skupinu, kojeg su uredile u potpuno novim prostorijama uz svoj samostan u Miramarskoj ulici u Zagrebu.

/ mpp/IKA

Sestre Klanjateljice Krvi Kristove učinile su veliki pothvat i iskazale otvorenost za suradnju nastavljajući svoju odgojno-obrazovnu djelatnost i tradiciju koju su na toj istoj adresi započele 1937. godine, kada su u svom tada novootvorenom samostanu uz župu sv. Male Terezije također imale prvi vrtić – zabavište – koji je na kraju te godine već imao stotinjak upisane djece.

Pouzdane u Providnost

Na jednom od svojih Sabora u Regiji Zagreb, godine 2021. Klanjateljice Krvi Kristove donijele su hrabru odluku da će krenuti u osnivanje vrtića kao odgovor na potrebu u današnjem društvu. Paralelno s time krenule su u proces zagovaranja kako u Crkvi tako i u društvu. Višestruki procesi zagovaranja su u tijeku, a Klanjateljice Krvi Kristove se po uzoru na svoju utemeljiteljicu sv. Mariju De Mattias snagom vjere pouzdaju u Providnost. U izgradnji i djelovanju sestre su se držale potrebnih standarda te su dobile i sva potrebna rješenja i dozvole kako od Ministarstva tako i od Grada Zagreba za rad vrtića.

FOTO: Klanjateljice Krvi Kristove/ Otvoren dječji vrtić u Miramarskoj

Vrtić “Acuto” nudi sveobuhvatni program osmišljen tako da zadovolji ne samo odgojno-obrazovne potrebe djece, već i njihove potrebe za duhovnim rastom. Posebna pažnja u radu s djecom posvećuje se razvijanju osjećaja zajedništva i solidarnosti, uz isticanje važnosti kršćanskih vrijednosti u svakodnevnom životu. U odgojno-obrazovne procese uključene su redovnice te osposobljeni kršćanski laici, uz intenzivnu suradnju s katoličkim vrtićima drugih redovničkih zajednica, djelujući na dobrobit obitelji, Crkve i društva. Vrtić je otvoren za sve obitelji, bez obzira na imovinski status.

Ime nosi po malenom talijanskom gradiću Acuto, gdje je 1834. godine osnovana redovnička zajednica Klanjateljica Krvi Kristove.

Hrabrost sestara Klanjateljica Krvi Kristove koju su pokazale otvorivši vrtić iz vlastitih sredstava poticaj je svima odgovornima za budućnost hrvatskog društva da donesu zakone i ujednačene pristupe prema svim vrtićima, bez obzira na status osnivača vrtića, a u korist djece i najranjivijih kategorija društva.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja