Budi dio naše mreže

Čudotvornoj Gospi Sinjskoj u nedjelju 30. srpnja, hodočastili su vjernici Kliškog i Cetinskoga dekanata. Već od ranih jutarnjih sati pristizali su hodočasnici koji su se pješice uputili iz svojih mjesta u Gospino svetište. Mnogi su pristupili sakramentu ispovijedi te su na koljenima oko slike i oltara Čudotvorne Gospe Sinjske obnovili svoj zavjet.

/ mp/IKA

U 8 sati misno slavlje predvodio je don Vlade Strikić, Kliški dekan i župnik Župe Dicmo uz koncelebraciju don Zdravka Vučka župnika Župe Krušvar. Čudotvornoj Gospi Sinjskoj su hodočastili vjernici iz Dicma, Sičana, Krušvara i Ercegovaca. Misno slavlje je uveličao Mješoviti zbor Župe Dicmo pod ravnanjem s. Karmen Carić.

U 9:30 sati hodočastili su vjernici iz Cetinskoga dekanata iz Trilja, Vedrina, Košuta, Vojnića i Garduna. Misno slavlje je prevodio don Ante Gabrilo župnik Župe Vojnić-Gardun, uz koncelebraciju don Tomislava Topčića župnika Župe Košute i salezijanca don Mladena Delića, svećenika rodom iz Košuta. Za vrijeme mise pjevao je Mješoviti zbor iz Trilja pod ravnanjem Ante Šipića i uz orguljsku pratnju s. Zdenke Tomas.

Hodočasnike je pozdravio fra Marinko Vukman, gvardijan i čuvar Svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske i zahvalio župnicima što su i ove godine sa svojim župljanima došli učvrstiti vjeru i obnoviti zajedništvo s Bogom po Marijinom zagovoru. Prema Običajniku svetišta, župnici su predmolili na završetku misnog slavlja Molitvu posvete župne zajednice Čudotvornoj Gospi Sinjskoj.

Ususret 308. Sinjskoj Alci, Čudotvornoj Gospi Sinjskoj u 11:30 sati su hodočastili i članovi Uprave VAD-a, alkari, alkarski momci, članovi Časnog suda, Nadzornog odbora i ostali članovi VAD-a, na čelu s predsjednikom Stipom Jukićem, vojvodom Mariom Šušnjarom, alajčaušom Ivicom Filipovićem Grčićem, arambašom Ivom Vukasovićem, predsjednikom časnog suda Boškom Vladovićem predsjednikom Nadzornog odbora Hrvojem Markulinom. 

Misno slavlje predvodio je župnik fra Antonio Mravak uz koncelebraciju gvardijana fra Marinka Vukmana i mladomisnika fra Josipa Jurića Šolte. Gvardijan fra Marinko na početku misnog slavlja obratio se je alkarima, alkarskim momcima i upravi Viteškog alkarskog društva te zaželio da se „308. alkarske svečanosti“ održe uz zagovor i pomoć Čudotvorne Gospe Sinjske. Svetoj misi nazočio je i sinjski gradonačelnik Miro Bulj te ostali vjerni puk. Misno slavlje uveličao je Mješoviti zbor Svetišta pod ravnanjem fra Jure Župića i s. Jelene Mijić.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja