Budi dio naše mreže

Koordinatorica "Hoda za život" u Osijeku Lidija Blagojević najavila je u srijedu 4. Nacionalni "Hod za život, obitelj i Hrvatsku".

/ mp

Kako je rekla u razgovoru za Hrvatsku katoličku mrežu, ove godine se uz Zagreb, Rijeku i Split, “Hodu za život” pridružuju još dva velika hrvatska grada, Osijek i Zadar.

“Dva vikenda za redom ‘Hod za život’ održava se pod geslom: ‘Zaštitimo najugroženiju manjinu u Hrvatskoj – nerođenu djecu!’ Smatramo da su nerođena djeca manjina koju nitko ne štiti. Tako će se u Osijeku i Rijeci, za zaštitu svakog ljudskog života hodati u subotu, 18. svibnja, a u Zadru, Zagrebu i Splitu u subotu, 25. svibnja”, istaknula je Blagojević.

Napomenula je kako je “Hod za život” miroljubivi hod građana kojim se dostojanstveno u ozračju radosti, pjesme i veselja želi iznijeti svoj stav da je ljudski život najveća vrijednost.

“U Osijeku ćemo se okupiti u Parku Zrinjevac u 10 sati i kretat ćemo se Slavičekovom ulicom, zatim ulicom Hrvatske Republike i Županijskom ulicom gdje ćemo ići do Trga Ante Starčevića, a ondje će se održati program na pozornici”, poručila je koordinatorica “Hoda za život” u Osijeku Lidija Blagojević.

Osijek:

Zagreb:

Zadar:

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja