Budi dio naše mreže

Prvi hodočasnici otvorili su na Malu Gospu, 8. rujna, gorskokotarsku dionicu Puta sv. Jakova u Svetištu Blažene Djevice Marije Karmelske na Svetoj Gori kod Gerova.

/ mpp

U Svetištu Blažene Djevice Marije Karmelske na Svetoj Gori kod Gerova, 8. rujna, održalo se tradicionalno hodočašće na Svetu Goru povodom proslave blagdana Rođenja Blažene Djevice Marije – Male Gospe. Završnu svečanu misu proštenja predvodio je sudski vikar Riječke nadbiskupije mons. Emil Svažić, objavljeno je na nadbiskupijskoj mrežnoj stranici.

FOTO: Jerko Jerolim Malinar / Čuvar svetogorskog svetišta vlč. Ivan Marković

U popodnevnim satima služena je i misa za sudionike Camina Gorski kotar i blagoslovljen je kip sv. Jakova apostola. Liturgijsko slavlje predvodio je čuvar svetišta vlč. Ivan Marković.

Četrdesetak hodočasnika, predvođeni Goranom Kovačićem i Ivanom Briškim iz Bratovštine sv. Jakova, prvi su prošli dio novog gorskokotarskog Camina, od Čabra do Svete Gore.

Cijela ruta koja se proteže od Vrbovskog do Trsata dugačka je 282 kilometra. Prolazi uz brojne znamenitosti i prirodne ljepote toga hrvatskog kraja, od špilja i kanjona, preko park-šuma, do kulturnih i sakralnih zdanja.

Odvažite se i krenite novom dionicom Puta sv. Jakova, a korisne informacije možete pronaći na stranici Camino Hrvatska.

FOTO: Jerko Jerolim Malinar / svetište na Svetoj Gori

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja