Budi dio naše mreže

Cjelonoćno klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom održat će se u župi sv. Marka evanđelista na zagrebačkom Gornjem Gradu u petak, 29. svibnja. Dio je to duhovne priprave za proslavu svetkovine Duhova i Majke Božje od Kamenitih vrata.

/ dt
Budući da je župna crkva sv. Marka ev. oštećena u potresu, klanjanje će se održati u kapeli sv. Fabijana i Sebastijana (kapela se nalazi unutar crkve sv. Marka, a ulaz u nju je nasuprot glavnog ulaza u Vladu Republike Hrvatske).
Klanjanje započinje u petak, 29. svibnja večernjom misom u 18 sati, a završava jutarnjom misom u subotu, 30. svibnja u 7 sati. Posebno će se moliti da Gospodin čuva i blagoslovi Zagrebačku nadbiskupiju, grad Zagreb i našu Domovinu po zagovoru Majke Božje od Kamenitih vrata.

Podsjetimo, proslava Majke Božje od Kamenitih vrata, zaštitnice grada Zagreba, bit će na svetkovinu Duhova u nedjelju 31. svibnja u 19 sati na Trgu ispred katedrale.Središnje euharistijsko slavlje proslave predvodit će apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua u zajedništvu sa zagrebačkim nadbiskupom kardinalom Josipom Bozanićem, biskupima, svećenicima, redovnicima i redovnicama, te vjernicima grada Zagreba.

Nakon završetka euharistijskog slavlja i molitve pred Gospinim likom, manja skupina vjernika procesijski će odnijeti sliku čudotvorne Majke Božje od Kamenitih u svetište u Kamenitim vratima.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja