Budi dio naše mreže

Nightfever, tradicionalno okupljanje mladih iz cijeloga grada na svetu misu i klanjanje Gospodinu održat će se osmi put za redom, u petak 22. listopada u župi Svih Svetih Sesvetama u Zagrebu.

/ md

Svetu misu i klanjanje predslavit će upravitelj Župe Majke Božje Sljemenske Kraljice Hrvata, p. Tomislav Rukavina s početkom u 20 sati, objavilo je Povjerenstvo za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije na društvenim mrežama.

U pjesmi, molitvi, slušanju Riječi i blagovanju Tijela u zajedništvu s Nebeskom Crkvom mladi te večeri usmjeravaju pogled prema Kristu Gospodinu.

Podsjećamo, Nightfever je tradicionalna večer otvorenih vrata crkve u kojoj se mladi mogu susresti s Isusom na drugačiji način. Održava se svake godine krajem listopada i uoči blagdana Svih svetih. Program se sastoji od slavljena svete mise nakon koje slijedi klanjanje pred Presvetim koje će biti izloženo kroz cijelu noć.

Svi koji dođu, na ulazu obično dobiju svjećicu koju će moći zapaliti te ostaviti ispred oltara zajedno sa svojim molitvama. Program se nastavlja prigodnim meditativnim tekstovima, a često bude i prilika za slušanje svjedočanstva. U slavljenje je uobičajeno uključen i pjevački zbor. Tijekom trajanja Nightfevera postoji prigoda za sakrament pomirenja.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja