Budi dio naše mreže

Brojni posjetitelji su se u četvrtak odazvali dobrotvornoj akciji za pomoć Caritasu župe sv. Antuna Padovanskog u Zagrebu. Naime, pod geslom: "Obnovite svoj duh, okrjepite svoje tijelo, učinite dobro djelo", fratri sa Svetog Duha su u četvrtak na blagdan sv. Antuna Padovanskog za sve posjetitelje otvorili vrata samostanskog vrta uz gastronomsku ponudu.

/ mp

Voditelj Pučke kuhinje u župi sv. Antuna Padovanskog na zagrebačkom Svetom Duhu fra Vladimir Vidović za Hrvatski katolički radio istaknuo je kako su na blagdan sv. Antuna otvorili vrata samostanskog vrta za sve hodočasnike koji su toga dana pristizali na mise i ponudili im okrijepu.

Fra Roko Bedalov i fra Vladimir Vidović

“Ponudili smo posjetiteljima i hodočasnicima lagana jela s roštilja. Za Antunovo 2019. ekskluzivno smo ponudili samostansko pivo ‘S.anto’ koji se mogao prvi put i degustirati. To su hodočasnici objeručke i prihvatili te umjereno pili naše pivo. Kao samostan pokrenuli smo proizvodnju našeg piva. Sav prihod koji se u četvrtak ostvario u samostanskom vrtu pod brendom ‘Kod fratara’ koji je krenuo na ‘Adventu u Zagrebu’ išao je za potrebe Pučke kuhinje”, istaknuo je fra Vladimir.

Fra Roko Bedalov, župnik župe sv. Antun Padovanski na zagrebačkom Svetom Duhu, naglasio je kako se zasad pivo “S.anto” može nabaviti u njihovom samostanu.

“Inicijativa za proizvodnjom piva nastala je u okviru našeg samostana i idejom našeg gvardijana fra Tomislava Glavnika. Naš san je da se proizvodnja piva preseli u prostore našeg samostana, a zasad se proizvodi u jednoj privatnoj pivovari po našoj recepturi. Želim nastaviti tradiciju brojnih samostana koji proizvode pivu”, poručio je fra Roko za HKR.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja