Budi dio naše mreže

Nadahnuti riječima iz Ivanovog evanđelja: „Ta Bogu ništa nije nemoguće!”, Franjevačka mladež će posvetiti svoju duhovnu obnovu od 13. do 15. ožujka za molitvu nerođenih i onih obitelji koji ne mogu imati djecu.

/ Paula Stier

”Posebnost ove duhovne obnove je da, iako svatko radi na sebi, uvijek se osjeti to zajedništvo te nastojimo ono što primamo donijeti u svoja bratstva”, riječi su kojima je nacionalna predsjednica Franjevačke mladeži Ana Matić opisala nadolazeću nacionalnu duhovnu obnovu Franjevačke mladeži koja će se održati od 13. do 15. ožujka u Molvama.

Korizmeno vrijeme predstavlja vrijeme dublje i intenzivnije priprave, molitve i pokore te mnogi iskorištavaju priliku za brojne duhovne obnove, a oko 150 mladih članova Franjevačke mladeži će u Molvama tri dana intenzivno moliti na jednu posebnu nakanu.

”Budući da je u korizmi aktivna inicijativa “40 dana za život”, uzeli smo kao nakanu čitave duhovne obnove molitvu za nerođene, kao i za one obitelji koji ne mogu imati djecu. Tako nam je geslo susreta ‘Ta Bogu ništa nije nemoguće!’ iz Ivanovog evanđelja te smo kao zaštitnicu odabrali sv. Ritu”, objasnila je Matić za Hrvatsku katoličku mrežu.

Nastala je iz potrebe članova Frame da svoju karizmu ne žive samo kroz druženje, nego i kroz pokoru i molitvu.

Nacionalna duhovna obnova Franjevačke mladeži se održava drugu godinu za redom, a nastala je iz potrebe članova Frame da svoju karizmu ne žive samo kroz druženje, nego i kroz pokoru i molitvu.

“Započet ćemo susret molitvom križnoga puta i euharistijom. Imat ćemo i jedan dio druženja i upoznavanja, no također ćemo prikazati kao žrtvu to da nakon molitve povečerja zaspimo u tišini – i nema razgovora do jutarnjeg pozivnika. Tako s Gospodinom usnemo i ustajemo”, rekla ja Matić.

Kako obnavljamo sebe, tako obnavljamo i bratstvo.

Uz bogat program, također su uveli pravilo ”zrakoplovnog načina”. Tri dana će mladi postaviti svoje mobitele na ”zrakoplovni način”. “Svjesni smo da ipak ljudi moraju nazvati svoje roditelje, pa navečer će u određenom periodu biti dostupno ‘prisilno slijetanje’”, kazala je Matić. Istaknula je kako ono što čini susret posebnim je da se očituje franjevačka karizma kroz duh bratstva. “Kako obnavljamo sebe, tako obnavljamo i bratstvo”, rekla je.

Iako je duhovna obnova za članove Franjevačke mladeži, Matić je objasnila kako će biti dostupni posebni materijali koji će pratiti temu susreta za one članove koji neće moći sudjelovati, a svi im se mogu pridružiti u molitvi.

”Na našim društvenim mrežama svaki dan objavljujemo molitvu devetnice koje smo započeli da nam se svatko može pridružiti u molitvi za nakanu ovog susreta i da bude plodonosan za sve sudionike”, zaključila je Matić.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Treći dan 6.3.2020. – Za sve sudionike duhovne obnove Milosrdni Oče, molimo Te danas za sve framaše koji će biti prisutni u Molvama. Daruj im srce od mesa kako bi mogli čuti tvoju riječ, koja ima moć spasiti njihove duše. Molimo Te kako bi svatko od njih postao svjestan svojih mogućnosti, darova koje si im Ti darovao. Neka ova duhovna obnova bude uistinu obnova svakoga pojedinca, ali i cijeloga bratstva. Duše Sveti, vodi svakoga od njih kako bi donosili plodove u svakodnevici, u svojim mjesnim bratstvima. Zahvaljujemo Ti što si ih pozvao biti dijelom franjevačke mladeži. Neka njihovi plodovi budu na izgradnju bratstva, ali i poticaj svakome od nas kako bi što pozornije slušali tvoju riječ i vršili je! ZADATAK: Izmoliti deseticu krunice Božanskog milosrđa za sve sudionike Sv. Franjo i sv. Klaro, molite za nas! Sv. Rito, moli za nas! Kraljice franjevačkog Reda, moli za nas!

Objavu dijeli Franjevačka mladež 🇭🇷 Frama (@framahr)

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja