Budi dio naše mreže

Na adresi Sveti Duh 33, ispred Pučke kuhinje u Zagrebu, s početkom adventa, započela je s radom drive-in adventska kućica "Kod fratara" u sklopu humanitarne akcije "Obrok za obrok". Poštujući sve epidemiološke mjere, vozači naručenu hranu preuzimaju u dvorištu Pučke kuhinje i to od 16 do 22 sati. U razgovoru za HKM voditelj Pučke kuhinje na Svetom Duhu fra Vladimir Vidović istaknuo je zadovoljstvo s ovom humanitarnom akcijom te ljudima koji vrlo disciplinirano poštuju sve epidemiološke mjere.

/ mp

“Ovom adventskom kućicom htjeli smo podsjetiti ljude na potrebe naše Pučke kuhinje. Naime, s pojavom pandemije koronavirusa za 20 posto više povećala se potreba nahraniti ljude u našoj kuhinji. S drive-in kućicom ‘Kod fratara’ postali smo medijski vidljiviji i potaknuli smo ljude na činjenje dobra djela. Hvala vam što nam pomažete kupnjom hrane.

Posebno smo oduševljeni što su nam svojim donacijama pomogle privatne osobe kao i neke tvrtke. Svjesni smo da dislociranjem adventske kućice nismo toliko dostupni svima, ali nama nikad nije bio cilj zaraditi već pomoći ljudima koji dolaze na besplatni obrok”, nadodao je fra Vladimir.

U ponudi drive-in kućice je svima omiljena sarma, domaće kobasice, ajvar, med, domaći likeri, kuhano vino, medenjaci i jedno vegetarijansko jelo. Kupnjom jednog obroka osigurava se obrok za potrebite u Pučkoj kuhinji.

Samostanska sarma

Volonteri drive-in kućice “Kod fratara”

U vremenu došašća kada se pripremamo za Božić, nemojmo zaboraviti one najmanje i najslabije, one koji su u potrebi. Učinimo dobro djelo.

Svoju donaciju možete izvršiti i putem žiro-računa: CARITAS ŽUPE SV. ANTUNA PADOVANSKOGA; Sveti Duh 33, Zagreb Zagrebačka banka d.d., Zagreb IBAN HR6323600001101567611 SWIFT ZABAHR2X

Adventska kućica “Kod fratara”

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja