Budi dio naše mreže

Glavni organizator Antunovskog hoda mladih fra Stjepan Brčina u programu HKR-a najavio je ovaj događaj ulične evangelizacije mladih koji će se održati 11. lipnja ove godine.

/ md

Antunovski hod mladih započet će svetom misom u 13 sati u Sesvetskim Selima, a završna proslava održat će se na zagrebačkom Svetom Duhu nakon 16 kilometara hoda. “Interes je svake godine sve veći i uvijek naglašavam da ovdje nije riječ o nekom običnom hodu već je to jedna velika i intenzivna duhovna obnova po uzoru na Kristovo evanđelje”, kazao je Brčina.

 Program Antunovskog hoda mladih 2022.

“Jako je važno spomenuti kako će se pola sata prije početka programa održati predprogram u 12:30 sati, a u 13 sati bit će svečana sveta misa koju će predvoditi naš provincijal fra Miljenko Hontić. Poslije svete mise krećemo prema Dubravi, našoj najdužoj i možda najtežoj dionici. Kada stignemo u Dubravu napravit ćemo prvu pauzu i okrjepu uz molitvu krunice svetom Antunu što će biti naša prva molitvena postaja”, ističe Brčina te nastavlja: “Nakon što se odmorimo krenut ćemo prema Trgu bana Jelačića, a dolazak očekujemo između 18:30 i 19 sati. Tada će nastupiti centralno dio ovog događaja kada će uslijediti ulična evangelizacija za koju su se mladi intenzivno pripremali igrokazom i plesom kako bi potaknuli ljude na molitvu. Po dolasku na Sveti Duh uslijedit će euharistijsko klanjanje, a nakon njega slavljenje i druženje mladih”, naglasio je Brčina.

Cilj ovog hoda je kroz jednostavnost, molitvu i mladost pokazati da u Crkvi postoje mladi. Naime, često se u medijima nameće slika da je Crkva zastarjela i da tamo ne dolaze mladi.

Video središnjeg događanja je snimljen i bit će objavljen na YouTube kanalu fra Stjepana Brčine prije Antunovskog hoda kako bi mladi unaprijed mogli pogledati što ih čeka i odvažiti se na Hod.

Fra Stjepan Brčina još je jednom napomenuo kako ovo nije običan hod mladih već se hoda ciljano s određenom nakanom, a nakane brojnih mladih do sada su se ostvarile o čemu su i sami svjedočili. “Nama treba ovakva vrsta evangelizacije da izađemo van i osjetimo se drugačije da bismo bili spremni za daljnju evangelizaciju. Probijamo barijere i poticaj smo onima koji nas susreću”, naglasio je Brčina.

“Cilj ovog hoda je kroz jednostavnost, molitvu i mladost pokazati da u Crkvi postoje mladi. Naime, često se u medijima nameće slika da je Crkva zastarjela i da tamo ne dolaze mladi”, poručio je Brčina.

Fra Stjepan Brčina pozvao je sve mlade na ovaj događaj ulične evangelizacije mladih, a prijave su još uvijek otvorene putem mobilne aplikacije Veritas.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja