Budi dio naše mreže

Misa iz župe Uzvišenja Svetog Križa u Zagrebu u nedjelju se prenosila putem YouTubea, a slavila se vani zbog opasnosti od naknadnih podrhtavanja tla. Naime, tri potresa su se dogodila u nedjelju rano jutro koja su prouzročila brojne štete na zgradama i crkvama.

/ mp

Župnik župe Uzvišenja Svetog Križa fra Robert Perišić u propovijedi je naglasio kako Bog nikada ne prestaje govoriti te nikada ne napušta svoju djecu.

“Kao što je u stara vremena Bog izabrao Davida da vrši njegovo poslanje u ovome svijetu tako Bog i danas odabire mnoge za koje žele da vrše njegovu volju ovome svijetu. Meni se svidio članak o čovjeku koji je boravio u misija s misionarem i išao s njim od mjesta do mjesta kako bi sudjelovao u svetim misama koje je on slavio. Tada mu je misionar mu je rekao: Ti si više bio na misama u ovih nekoliko dana nego što su moji vjernici što su na misama u 6 mjeseci.

Nastavlja dalje, kako se danas komentira da je Crkva ukinula mise. Nije ih ukinula, niti će ih ikada ukinuti. Moramo vjerovati da misa dopire do svih srdaca i to iza zatvorenih vrata. Slavila se ona na ovome ili onome mjestu misa dopire do svakog čovjeka koji želi Isusa primiti. I završava autor svoj članak: Siguran sam nikad neće nestati mise, služit će je uvijek Isusovi svećenici, a onda je nabrojao čitav niz svećenika koje on zna da slave mise.

Bog nas ne ostavlja i dolazi k nama i na ovaj način, u ovim izvanrednim okolnostima. Imajmo povjerenja jedni u druge, imajmo povjerenja u državne vlasti i u molitvu i Bogu!”, poručuje fra Robert.

Spomenuo je i ozlijeđene i zatočene u svojim stanovima zbog potresa te naglasio da to sve prikazujemo kao žrtvu Bogu.

“Činimo ono na što nas je Bog pozvao. U prvom redu pozvani smo održavati čistoću srcu, pokažimo to svojom poslušnošću”, zaključio je fra Robert Perišić.

Iz župe Uzvišenja Svetog Križa poručuju kako će se misa moći pratiti njihovog YouTubea kanala i putem Facebooka.

Svakim danom prenosit će svetu misu u 18:30, a nedjeljom će prenositi mise u 11:00 i u 18:30. Tradicionalnu latinsku misu prenosit ćemo nedjeljom u 9:00 i utorkom u 19:30.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja