Budi dio naše mreže

Jedne od najčitanijih dnevnih novina u utorak su objavile naslovnicu, za koju fra Mario Knezović kaže da su se takve iste pojavljivale u vrijeme komunizma s ciljem da "ogade Crkvu i Stepinca".

/ HKM

Mediji su u utorak posebnu pozornost dali izjavi umirovljenog vojnog biskupa Juraja Jezerinca koji je, možda na malo nespretan način, upozorio na činjenicu da se stanice pobačene djece koriste i u kozmetičkoj industriji te predavanje zagrebačkog studentskog kapelana don Damira Stojića koje je prva objavila Hrvatska katolička mreža, a na temu pornografije.

Čini se da su neke medijske kuće zaboravile na standarde novinarstva i njihovu glavnu zadaću – donošenja objektivnih, potpunih i provjerenih informacija bez primjesa etiketiranja, vrijeđanja i govora mržnje.

Na tu se medijsku stvarnost na društvenim mrežama osvrnuo i dr. sc. fra Mario Knezović, hercegovački franjevac, župnik na Kočerinu, urednik na Radiopostaji Mir Međugorje, suradnik Naše TV i Laudato TV, kolumnist Naših ognjišta, Glasnika mira, Misije, voditelj duhovnih seminara u Domovini i svijetu, doktor informacijsko-komunikacijskih znanosti i odnosa s javnošću. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

Iste ovakve naslovnice s ciljem da ogade Crkvu i Stepinca pojavljivale su se u vrijeme komunizma. Tada je uz Stepinčevu sliku pisalo kako je zločinac koji djeci vadi oči.

Tim stazama revolucije i danas neki mediji marširaju. Naravno da ovo sad nije širenje mržnje. Reći nekome da je glup i gluplji je pohvala i izraz ljubav!?

Razumije se da je biskup Jezerinac učinio lapsus i nije se adekvatno izrazio. Htio je, vjerojatno, reći da se od nerođenih prave kreme, a ne parfemi, kako je izgovorio. Međutim, zar je jedna kriva izjava vrijedna ovakva linča i mržnje. A vi narode kupujte i uz 24 sata se zaglupljujte. Vi narode gledajte Zorana Šprajca. Vrh medijskoga uspjeha u Hrvatskoj je taj tko će bolje i gušće pljunuti na Crkvu i vjerničke vrednote. Zato je Šprajc novinar godine. Dokle god novinarske nagrade primaju oni koji na “sprdačini” grade rejting i gledanost sve je baš “sprdačina” i tako će ostati.

Harold Laski, engleski pisac političkih tekstova je zapisao: “Narod bez pouzdanih vijesti jest, prije ili kasnije, narod bez temelja slobode.”

P.s. Večeras će isti mediji izvijestiti kako župnik Ravlić iz Teslića kupuje invalidska kolica siromahu. Taman hoće, malo sutra!

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja