Budi dio naše mreže

 Voditelj Kuće susreta Tabor, fra Ivan Matić sudjelovao je u proteklih deset godina na 'Progledaj srcem' kao podržavatelj, izvođač i duhovnik. Kako je to izgledalo prije sedam godina? Doznajte.

/ mdj

 Voditelj Kuće susreta Tabor sudjelovao je u proteklih deset godina na Progledaj srcem kao podržavatelj, izvođač i duhovnik. Zato smo ovih dana sjeli s njime i prisjetili se najvećih i njemu najdražih izdanja ovog događaja koji je iz koncerta podrške osnivanju katoličke televizije izrastao u nacionalnu duhovnu obnovu koja se održava dva dana u najvećoj dvorani u zemlji. Slavljenički ‘Progledaj srcem’ obilježit će se 24. i 25.5.2024. u Areni Zagreb uz duhovnu obnovu i slavljenje, prenosi Laudato.

Na prvi koncert ‘Progledaj srcem pozvala me je gđa Ksenija kako bih podržao ovaj koncert, ali i sve ono što se negdje polako pripremalo u pozadini oko stvaranja Laudato TV-a. Zaista treba zahvaliti Bogu na ovom predivnom projektu i na svim plodovima koji su izrasli kroz ovih deset godina – prisjeća se fra Ivan.

Sudjelovati na Progledaj srcem je uvijek jedno predivno iskustvo zajedništva u Bogu, a u isto vrijeme to je i jedan novi način evangelizacije kroz pjesmu i slavljenje. To je također i snažno svjedočanstvo radosti i ljepote žive Crkve koja slavi Gospodina. – nastavlja fra Ivan Matić kojega gledatelji Laudato TV-a poznaju i kao urednika i voditelja emisije ‘Novo srce’. Uz svjedočanstva u emisiji čuo je na brojnim susretima i duhovnim obnovama, koje je imao po različitim župama, kako je posjetitelje sudjelovanje na događajima ”Progledaj srcem” pokrenulo da na jedan drugačiji način počnu živjeti svoju vjeru.

Zaista treba zahvaliti Bogu na ovom predivnom projektu i na svim plodovima koji su izrasli kroz ovih deset godina

Mislim da se pravi razlog krije u toj jednoj dubokoj čežnji ljudskog srca za Bogom. Zato se na ovakvim događajima mogu naći zajedno sve generacije i da zajedno budu u istom slavlju i molitvi, bez obzira na dob. Tu se onda i vidi da smo zaista jedna velika Božja obitelj, objašnjava i ističe kako duhovna glazba ima i evangelizacijsko poslanje.

To se vidi u mnogim inicijativama koje se rađaju zahvaljujući duhovnim obnovama i koncertima duhovne glazbe. Također je predivno vidjeti kako se duhovni koncerti organiziraju u mnogim dvoranama, trgovima i drugim javnim mjestima u našoj domovini, ali i u inozemstvu, te i na taj način poruka evanđelja dolazi do srca mnogih ljudi. Isto tako jako me raduje što se pojavljuju i nove pjesme i novi izvođači. To je i znak da će i ”Progledaj srcem” nastaviti svoju predivnu priču, govori fra Ivan Matić koji je autor nekih od najpoznatijih domaćih duhovnih pjesama. Kroz posljednjih deset godina na više načina bio je sudionik dosadašnjih ‘Progledaj srcem’ među kojima neke godine nosi posebno u srcu.

Sudjelovati na Progledaj srcem je uvijek jedno predivno iskustvo zajedništva u Bogu, a u isto vrijeme to je i jedan novi način evangelizacije kroz pjesmu i slavljenje.

U posebnom sjećanju mi je moj prvi nastup 2017. godine u košarkaškom centru Dražena Petrovića u Ciboni, gdje sam nastupio kao gost iznenađenja. Bilo je zaista predivno! Svakako bih izdvojio i ”Progledaj srcem” u Maksimiru 2022. godine gdje smo cijelo popodne slavili i molili u ozračju blagdana Duhova, a onda i sam koncert koji je bio jedno predivno iskustvo slavljenja s više od 50.000 ljudi. Isto tako duboko mi se urezao u srce i onaj u Areni 2023. godine kada se zapravo dogodila jedna velika i predivna duhovna obnova – prisjeća se fra Ivan čiji je franjevački put obilježen evangelizacijom mladih, studenata i radničke mladeži, pripravom katekumena za sakramente, a na poseban način radom s Franjevačkom mladeži i Franjevačkim svjetovnim redom. Od 2013. godine pomagao je fra Zvjezdanu Liniću oko vođenja duhovnih obnova u Taboru, a od početka srpnja iste godine je i službeno namješten u Kući susreta Tabor. U posljednjih deset godina, od prvog koncerta ”Progledaj srcem” dogodilo mu se i mnogo toga u osobnom djelovanju.

Foto: Laudato/ fra Ivan Matić

Održane su mnoge duhovne obnove u Taboru i na mnogim župama u domovini i inozemstvu. Dogodili su se mnogi predivni susreti s ljudima. Predivna suradnja na Laudato TV-u i njezinim projektima. I naravno emisija ”Novo srce” i mnogi predivni ljudi koji svjedoče svoju vjeru putem Laudata – govori fra Ivan koji navodi kako su dva dana ”Progledaj srcem” 2024. u Areni već sama po sebi nešto novo i na čemu treba biti zahvalan Bogu.    

Mislim da će i ove godine ‘Progledaj srcem’ pokrenuti mnoga srca na radost i zajedništvo u slavljenju Gospodina, a to je ono najvažnije. I zaista neka sve bude na slavu i hvalu Isusa Krista i na spasenje naših duša! – poručuje fra Ivan kojega ćemo s izvođačima s ranijih koncerata moći čuti u slavljenju od 20 sati. Početak programa oba dana je u 18 sati.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja