Budi dio naše mreže

Korizma je vrijeme u kojemu smo najsvjesniji vlastite prolaznosti. Milosno je to vrijeme kada se u tišini i sabranosti intenzivnije možemo posvetiti razmišljanju o svome odnosu prema sebi, Bogu i bližnjima. S tim ciljem Ured za obitelj Riječke nadbiskupije organizirao je trinaeestu godinu u kontinuitetu duhovnu obnovu za bračne parove na temu “Korizma u obitelji”. Duhovna obnova održala se u Domu pastoralnih susreta u Lovranu od petka 8. ožujka do nedjelje. i 10. ožujka i predvodio ju je dominikanac fra Ivan Dominik Iličić.

/ mp

Na obnovi su sudjelovali supružnici iz različitih župa Riječke nadbiskupije, ali i šire. Posebnost ovakvih duhovnih obnova jest ta što supružnici mogu povesti svoju djecu za koju je organizirano čuvanje, dok starija djeca mogu sudjelovati sa supružnicima u programu duhovne obnove.

Voditelj duhovne obnove pozvao je obitelji da snažnije zažive logiku Kristove sebedarne ljubavi i otvore se milosnom daru spasenja kako bi i oni sami mogli postati što ljepši dar jedno drugome. Nagovore je temeljio na promišljanjima vezanim za teologiju tijela svetog Ivana Pavla II. te dao poticaje za snažniji duhovni život kojega smo pozvani ostvarivati u korizmi.

Poseban naglasak bio je na poticajima za otvaranje dubljem shvaćanju euharistije koja na savršeni način uprisutnjuje logiku darivanja Božjeg dara spasenja i poziva na primanje toga dara, kako bismo tu istu logiku mogli primijeniti u svim dimenzijama svoga života, te živjeti euharistiju i živjeti od euharistije.

Uz nagovore i euharistijsko slavlje i klanjanje u kapelici, bilo je i lijepih trenutka igre, susreta, druženja, razgovora, molitve krunici u prekrasnom ugođaju dvorišta Doma pastoralnih susreta u Lovranu.

“Duhovne obnove su uvijek lijepa prilika za dublji susrest s Bogom, sa sobom samima i s bližnjima i omogućuju nam da se obogaćeni i radosni vratimo u svoju svakodnevicu. Molimo za naše obitelji i da ovakvih duhovnih obnova i susreta bude što više”, poručio je fra Ivan Dominik Iličić.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja