Budi dio naše mreže

Svečana proslava 10. godišnjice Sekcije farmaceuta i medicinskih biokemičara Hrvatskoga katoličkog liječničkog društva održana je u subotu, 23. studenog u Zagrebu. Zabilježili smo dojmove duhovnika i jedne članice HKLD-a.

/ Branimir Gubić

Fr. Ivan Dominik Iličić na svojoj Facebook stranici osvrnuo se na novu ulogu duhovnika unutar HKLD-a te pozvao mlade studente da se uključe u rad i poslanje HKLD-a.

“Ima sam milost ove subote predslaviti svetu misu u zagrebačkoj katedrali u kojoj sam bio i zaređen za đakona prije malo više od tri godine. Sekcija farmaceuta unutar Hrvatskog katoličkog liječničkog društva proslavila je svojih 10 godina postojanja. Odnedavno sam službeno njihov duhovnik, nakog što je to bio vlč. Kuhar, a prije njega biskup Pozaić kao duhovnik čitavog HKLD-a.

Preporučam u vaše molitve katoličke farmaceute, liječnike, biokemičare, doktore dentalne medicine i sve one koji na bilo koji način skrbe o zdravlju i ljudskom životu od njegova začeća do prirodne smrti. Preporučan i čitav HKLD i pozivam mlade studente medicine, farmacije, biokemije i dentalne medicine da se već sada uključe u rad i poslanje HKLD-a”, napisao je fr. Ivan Dominik Iličić.

Foto: Facebook

Za dojmove i ulogu unutar same sekcije farmaceuta i medicinskih biokemičara upitali smo Jasnu Ćurić koja živi i radi u jednoj ljekarni u Zagrebu. Ćurić je aktivna u HKLD-u koje je osnovano prije 28 godina. Pratila je njihov rad od samih početaka. “U trenutku kad je unutar HKLD-a osnovana sekcija farmaceuta i medicinskih biokemičara, aktivnije sam se uključila jer sam tu prepoznala mogućnost da svoj rad učinim puno kvalitetnijim i u jednom moralnom, bioetičkom smislu te kako bih u svoj rad uključila i Božju prisutnost”, rekla je Ćurić.

Foto: Facebook

U sekciju se uključila prije 10 godina, dakle na samom početku, što joj uvelike pomaže u svakodnevnom poslu. “Puno mi to znači jer mogu raditi svoj posao na način da se svidi Bogu.”

Foto: Facebook

“To je za nas bio veliki događaj, pogotovo zato što kao duhovnika sekcije imamo kolegu fr. Ivana Dominika Iličića koji je završio farmaciju pa postao svećenik. Sretni smo i zadovoljni. Velika je to Božja milost i znak da možemo puno više napraviti za svoje mlađe kolege koji dolaze u struku”, rekla je Jasna Ćurić za HKM.

Foto: Facebook

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja