Budi dio naše mreže

Uči blagdana Svih svetih i Dušnog dana posjetili smo zagrebačko groblje Mirogoj. Nažalost, ove godine zbog koronavirusa posjeti grobljima izgledaju drugačije, nego proteklih godina.

/ Ivana Markić

Neobično je vidjeti slabu posjećenost na zagrebačkom groblju Mirogoj koji bi u drugim okolnostima već vrvio od građana koji obilaze grobove svojih najmilijih. Naviknuli smo na gužvu, a sada to izgleda posve drugačije. Redari na groblju Mirogoj posvjedočili su nam da je ove godine znatno manja posjećenost, ali da su ljudi ranije nego inače krenuli obilaziti groblja najmilijih. Zasigurno su time htjeli izbjeći gužvu te zaštiti i sebe i druge.

31. listopada uoči blagdana Svih svetih i Dušnog dana zagrebačko groblje Mirogoj /Foto:Ivana Markić

Građani koji pristižu na groblje Mirogoj pridržavaju se svih epidemioloških mjera. Posvjedočili su nam kako nestrpljivo čekaju da virus brzo nestane i da se vratimo u normalnu situaciju. Mnogi od njih došli su sami u posjet grobu svojih najmilijih kako bi dodatno smanjili gužve. Istaknuli su kako ih ponajviše rastužuju ovi trenuci kada se ne mogu okupiti sa svojom obitelji.

31. listopada uoči blagdana Svih svetih i Dušnog dana zagrebačko groblje Mirogoj/ Foto:Ivana Markić

O malenom broju posjetitelja posvjedočili su nam i prodavači cvijeća kojima je promet znatno pao. Danas nisu bili raspoloženi za razgovor. Svu svoju pažnju usmjeravali su prema građanima koji su pristizali u nadi da će uspjeti prodati barem dio cvijeća koji već duže vrijeme uzgajaju i pripremaju za ove dane.

31. listopada uoči blagdana Svih svetih i Dušnog dana zagrebačko groblje Mirogoj /Foto:Ivana Markić

31. listopada uoči blagdana Svih svetih i Dušnog dana zagrebačko groblje Mirogoj /Foto:Ivana Markić

Na sam blagdane Svih svetih i Dušnog dana posjećenost biti veća. Svi koji nisu u mogućnosti doći na grobove svojih najmilijih zasigurno će ih se u svom srcu  i svojim molitvama sjetiti.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja