Budi dio naše mreže

Ključna riječ: svi-sveti

Dan mrtvih ili Dušni dan?

U hrvatskim se medijima još uvijek može pronaći termin 'Dan mrtvih' za svetkovinu Svih svetih ili, češće, za Dušni dan, a koji nikako ne odgovara sadržaju koji Katolička Crkva na te dane uistinu slavi.

Raspored misa u (nad)biskupijama na svetkovinu Svih svetih

Svetkovina Svih svetih - koju kao vjernici slavimo u utorak, 1. studenoga - dan je zajedništva zemaljske Crkve, koja je još na putu, i nebeske u punini proslavljene Crkve. Slavimo sve svece i svetice; koje je Crkva proglasila svetima i koji nisu proglašeni svetima, ali su ostvarili ideal nasljedovanja Krista za zemaljskog života. Na mnogim grobljima će se moliti za duše preminulih, a u nastavku donosimo raspored nekih misa toga dana u više hrvatskih gradova.

Oprost i molitve za svetkovinu Svih svetih i Dušni dan

Razdoblje od 1. do 8. studenog Crkva je obdarila mogućnošću da se izmoli potpuni oprost "koji se može namijeniti jedino za duše u čistilištu" (Priručnik o oprostima. Odredbe i povlastice, Split, 2015., conc. 29 §1). Što je djelomični, a što potpuni oprost i kako ih postići?

Molitveno bdijenje uoči Svih svetih

Svjesni ljepote i važnosti svetkovine Svih svetih, ali također i raznih okultnih i praznovjernih događanja koja se događaju s noći 31. listopada na 1. studenog, zagrebačka Župa Bezgrešnog začeća B. D. Marije (Malešnica-Oranice) organizira u utorak, 31. listopada, molitveno bdijenje. Program molitvenog bdijenja počinje misom u 18:30 koju predvodi župnik Antonio Mario Čirko.

Svetkovina Svih svetih proslavljena diljem domovine

Svetkovinu Svih svetih proslavili smo u utorak, 1. studenoga. Riječ je o danu zajedništva zemaljske Crkve, koja je još na putu, i nebeske u punini proslavljene Crkve. Dan je to spominjanja i opominjanja ljudske pale naravi, zato i iznimno skrušene toga dana, ali i Božjeg neizmjernog milosrđa i dobrostivosti. Na mnogim grobljima se molilo za duše preminulih.

1 2 3 5
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja