Budi dio naše mreže

Održana je deseta humanitarna utrka “Trčimo za Dijete 31 – Tvojih 5 za njihov svijet” u zagrebačkom parku Bundek ove nedjelje, 9. lipnja 2024. Cilj je utrke bio osigurati obroke za školsku kuhinju “Zagreb, Hrvatska”, u kojoj se svakodnevno hrani 702 djece.

/ mdj

Na ovaj se način potaknulo građane Zagreba na volonterski rad, ostvarilo zajedništvo volontera i donatora, proširila priča o Marijinim obrocima, a sudionici svih dobnih skupina potaknuti su na kretanje i boravak u prirodi uz zanimljiv i bogat sadržaj. U utrkama za djecu i odrasle sudjelovalo je više od 250 trkača, među kojima je bio i najstariji sudionik, 90-godišnji Juraj Keglević, koji je uspio prehodati dionicu za samo 54 minute. Najmlađi je među djecom bio petomjesečni Petar Maleš, koji uz roditelje, baku, djeda i tete slijedi primjer kako volontiranjem činiti dobra djela od malih nogu.  

Foto: Marko Jurlina/ Humanitarna utrka

 

Odličnoj atmosferi pridonijeli su voditeljica Emina Dabo Hunjak, svojim glazbenim talentima dječji zborovi Kikići i Genijalci te Filip Rudan, a djeca iz udruge “Život u pokretu” pokazala su plesnu koreografiju za kraj programa. U ime gradonačelnika sve sudionike pozdravila je gđa Romana Galić, zamjenica pročelnice GU za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom.

Za Marijine obroke trčalo se na humanitarnim utrkama “Trčimo za obrok više” 25. svibnja u Slavonskom Brodu i 1. lipnja u Splitu. Zahvaljujući dobročiniteljima iz Slavonskog Broda i Splita svakodnevno svoje obroke primaju djeca u školskim kuhinjama “Brod dobrote – Slavonski Brod, Hrvatska” i “Split, Hrvatska” u Zambiji.

Foto: Marko Jurlina/ Humanitarna utrka

Iz Marijinih obroka zahvaljuju svim sponzorima, donatorima i volonterima koji su pomogli u realizaciji svih utrka i u osiguravanju životno hranjivih obroka. Radost djece koja se hrane Marijinim obrocima inspirira nas da proširimo ljubav i do drugog kraja svijeta osiguravajući djeci obroke koji donose nadu i obrazovanje.

Foto: Marko Jurlina/ Humanitarna utrka

Prosječno je dovoljno samo 22 € kako bi se jednom djetetu osigurali obroci tijekom cijele školske godine. Za više informacija o tome kako se uključiti i pridonijeti volontiranjem ili donacijom može se javiti na info@marysmeals.hr ili na tel. 01 5509 250.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja