Budi dio naše mreže

Svečano i emotivno bilo je u Velikoj Gorici. Nedjelja 11.lipnja, 2023. godine posebno će ostati zapisana u sjećanjima župljana i u knjigama župe Navještenja gdje je nakon 20 godina ponovno slavljena mlada misa.

/ im

Radosna sjećanja posebno će ostati unutar obitelji Zakanj iz Trebnjanske ulice odakle je krenula procesija do župne crkve. Na začelju kolone, kao što je običaj, bio je vlč. Matej Zakanj-mladomisnik, prenosi Vgdanas.

Matej Zakanj rođen je 4. rujna 1994. godine u Zagrebu. Dolazi iz katoličke vjerničke obitelji iz Velike Gorice. Kaže kako su ga roditelji vodili svake nedjelje na misu, svakodnevno se molila krunica. Matejeva majka je liječnica, brine se za djecu i radi u rodilištu. Tata je obrtnik i proizvodi igračke za dječje vrtiće. Oboje svakodnevno sudjeluju na svetoj misi i vole hodočastiti.

Matej dolazi iz Župe Navještenja Blažene Djevice Marije iz Velike Gorice, za koju kaže da je to najljepša župa na svijetu. Tamo je živio i rastao u svojoj vjeri. Zajedno s prijateljima pohađao je vjeronauke za prvu pričest i za krizmu u župi, a kasnije se pridružio zajednici srednjoškolaca i mladih. Kaže kako su bili dobra ekipa, družili se u školi, u župi i na igralištu. U župi je i ministrirao, a kasnije se pridružio zboru mladih i muškim vokalistima.

Osnovnu školu završio je u Velikoj Gorici. Škola nosi ime Jurja Habdelića; svećenika, isusovca i hrvatskog pisca. Nakon toga je u Zagrebu upisao prirodoslovno-matematičku gimnaziju u Zagrebu, a poslije nekog vremena promišljanja odlučio se odazvati na svećenički poziv. Za đakona ga je zaredio kardinal Josip Bozanić 9. listopada 2021. u crkvi Ivana XXIII., pape u Zagrebu. Đakonski pastoralni praktikum vršio je u Župi Bezgrešnog začeća BDM, Zagreb-Malešnica-Oranice; Župi sv. Ivana Nepomuka, Stupnik-Lučko; Župi Uznesenja BDM u Mariji Bistrici; Župi Navještenja Gospodinova, Zagreb-Vrbani i u Župi Sveta Tri kralja, Zagreb-Vrbani III.

Mladomisničko geslo: “Bog hoće da se svi ljudi spase i dođu do spoznanja istine.” (usp. 1 Tim 2, 4)

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja