Budi dio naše mreže

Hodočašće Hrvatske kopnene vojske u nacionalno svetište Crkvu hrvatskih mučenika na Udbini održano je u četvrtak.

/ mp

U 10 sati od crkve Sv. Marko Groba u Podudbini pobožnost križnog puta predvodio je čuvar svetišta i domaći župnik preč. Josip Šimatović. Okupilo se oko četiristo vojnikinja i vojnika.

4. vojno hodočašće HKoV-a

U 12 sati počela je u svetištu misa koju je predvodio vojni ordinarij u RH mons. Jure Bogdan u koncelebraciji s domaćim gospićko-senjskim biskupom mons. Zdenkom Križićem, kancelarom i tajnikom preč. Mišelom Grgurićem, domaćim župnikom preč. Josipom Šimatovićem, župnikom u Korenici mons. Milom Čančarom, župnim vikarom vlč. Perom Burečićem i s još desetak svećenika vojnih kapelana.

4. vojno hodočašće HKoV-a

4. vojno hodočašće HKoV-a

4. vojno hodočašće HKoV-a

Na početku je biskup mons. Zdenko Križić pozdravio potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića, načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH generala zbora Mirka Šundova, zapovjednika Hrvatske kopnene vojske general bojnika Sinišu Jurkovića, zapovjednika 4. hodočašća kopnene vojske pukovnika Tomislava Kasumovića, prisutne generale i admirale, brigadire, pukovnike, zapovjednike postrojbi, časnike, dočasnike, vojnikinje i vojnike. Pozdravio je posebno braću svećenike i biskupa Juru Bogdana kojeg je pozvao da započne ovo misno slavlje. 

Potom je general bojnik Siniša Jurković zapalio zavjetnu svijeću. Pjevanje je predvodila  Klapa Hrvatske ratne mornarice „Sveti Juraj”. 

U subotu 14. rujna u Crkvi hrvatskih mučenika na Udbini slavi se Dan hrvatskih mučenika. Euharistijsko slavlje u 10.30 sati predslavi hvarski biskup Petar Palić u suslavlju domaćina gospićko-senjskog biskupa Zdenka Križića, umirovljenog biskupa Mile Bogovića, ostalih biskupa Riječke metropolije i drugih hrvatskih biskupija kao i brojnih svećenika. Prijenos možete slušati u programu HKR-a.

U 13.45 sati je blagoslov nabožnih predmeta, a u 14 sati koncert duhovnih i domoljubnih pjesama. Misa u Crkvi hrvatskih mučenika slavi se i u 17 sati.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja