Budi dio naše mreže

Središnje slavlje 25. obljetnice Požeške biskupije bit će održano na blagdan Gospe Voćinske u nedjelju 21. kolovoza u 18.30 sati u Voćinu kada će i voćinska crkva biti proglašena Manjom bazilikom.

/ im

U jutarnjim satima 20. kolovoza 2022. pješaci iz Davora, Nove Kapele i drugih dijelova Posavine krenuli su na hodočasnički put u Voćin na slavlje 25. obljetnice Požeške biskupije. Oko podneva stigli su u Požegu, gdje su se odmorili i okrijepili, a potom se u 14.00 sati okupili u crkvi sv. Lovre, zaštitnika Požeške biskupije, gdje su im se pridružili pješaci iz požeškog kraja, među njima i skupina mladih te učenika Katoličke gimnazije.

Hodočasnike je pozdravio i blagoslovio rektor crkve sv. Lovre Marijan Pavelić. Potaknuo ih je u nagovoru da tijekom svoga hodočasničkog hoda pronađu vremena za produbljivanje vlastitog odnosa s Bogom bez kojega bi dugo pješačenje moglo ostati prazno. Ispraćena zvonima crkve sv. Lovre, procesija hodočasnika predvođena rektorom Pavelićem krenula je prema Stražemanu gdje će trebala stići u kasnim popodnevnim satima. U stražemanskoj župnoj crkvi pješaci će se pridružiti klanjanju Presvetom Oltarskom Sakramentu na dan župnog godišnjeg klanjanja. Potom će se smjestiti u obiteljima kod kojih će prenoćiti.

Sutradan, 21. kolovoza, u 5.00 sati ujutro pješacima prethodnoga dana pridružit će se brojni drugi hodočasnici pješaci iz požeškog kraja te će zajedno nastaviti put prema Voćinu. Po dolasku u Voćin u popodnevnim satima, u svečanoj procesiji ući će u Svetište te pjesmom i molitvom pozdraviti Gospu Voćinsku. Hodočasnici pješaci u Voćin krenuli su i iz daruvarskog, novljanskog, virovitičkog, našičkog i drugih dijelova Požeške biskupije.

Središnje slavlje 25. obljetnice Požeške biskupije tijekom kojega će voćinska crkva biti uzdignuta na dostojanstvo Manje bazilike, s početkom u 18.30 sati, na otvorenom svetišnom prostoru predvodit će msgr. Giorgio Lingua, apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj u zajedništvu s dvadesetak biskupa.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja