Budi dio naše mreže

U Centru za duhovne obnove Božje milosrđe u Ovčari, u Župi Levanjska Varoš, na duhovnu obnovu okupile su se u subotu, 21. svibnja brojne majke.

/ im

Njih 40-ak stiglo je iz župa Đakovačko-osječke nadbiskupije i Požeške biskupije (Kutina, Orahovica, Popovača, Osijek, Đakovo, Slavonski Brod, Valpovo i druga mjesta), svaka sa svojim molitvenim nakanama i zahvalama Milosrdnom Isusu. Misu za sve majke predvodio je
domaći župnik i upravitelj Centra vlč. Miro Tomas.

U prigodnoj homiliji vlč. Miro izrazio je dobrodošlicu svim majkama koje su došle na ovaj duhovni susret, njima tako prijeko potreban, jer – Isus posebno voli i blagoslivlja majke. „Nije zalud u narodu ona izreka kako majka drži tri kuta kuće. U majčinim rukama je najplemenitiji posao na svijetu – odgoj djeteta koje će postati čovjek. Stoga, drage majke otvorite svoja srca Isusu s pouzdanjem u njegovo milosrđe i predajte mu sve svoje teškoće, umore i brige. Odmorite se u Njemu koji je put, istina i život. Budite otvorene životu i ustrajte u svome majčinstvu“, poručio je vlč. Tomas okupljenim majkama hodočasnicama.

U majčinim rukama je najplemenitiji posao na svijetu – odgoj djeteta koje će postati čovjek.

Vlč. Tomas je ujedno potaknuo i bio na raspolaganju za sakrament pomirenja s Gospodinom i duhovne razgovore kroz koje se, kako je rekao, oslobađamo svih onih bolnih trnčića na duši i srcu i pronalazimo mir. Nakon duhovne, priređena je i tjelesna okrjepa, a prekrasno sunčano i toplo vrijeme omogućilo je majkama i cjelodnevno druženje u „Parku milosrđa“.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja