Budi dio naše mreže

Ključna riječ: majka

Majka je ono što ti čuva leđa i kada ti svi okrenu svoja

"Postaješ čovjek tek kad shvatiš koliko ti vrijedi majka. Imao je pokraj sebe ili ne imao, znaš da je pokraj tebe bilo tvoje najveće blago. A uvijek ti je govorila da si ti njeno blago. Majka je sliku ljubavi u onom najčistijem obliku, izvornom obliku kakav se spustio s neba", piše vjeroučitelj i pisac Mario Žuvela.

Majko, kada stvari postanu teške, sjeti se ovoga...

Što radite kada vas djeca zamaraju? Kada se decibeli u vašem kućanstvu dižu, kada im je domaća zadaća loše obavljena, kada ostave rublje na podu ili kada se neki od vaših mališana posvađaju zbog igračke koju nisu u stanju podijeliti?

FRA VINKO BRKOVIĆ Roditelji učite se odgoju od onoga koji je najsavršeniji Odgojitelj

"Roditelji učite se odgoju od onoga koji je najsavršeniji Odgojitelj. Učite se žrtvi od onoga koji je podnio savršenu žrtvu kako bismo svi živjeli. Očevi, ne bojte se slijediti primjere tolikih svetaca, a ponajprije sv. Josipa. Žrtvujte se za svoju obitelj, borite se do zadnje kapi krvi, a ne do posljednjeg postotka baterije. Majke, slijedite primjere tolikih svetih žena, a ponajprije Marije. Biti majkom je najuzvišeniji poziv, nemojte ga prokockati gledajući više sebe na ekranu, nego što gledate dijete kako raste", piše fra Vinko Brković, član Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

Predstavljamo prvu pro-life zastavu!

Nakon višednevnog glasanja sredinom srpnja 2021., pobornici života od začeća do naravne smrti iz različitih dijelova svijeta izabrali su posredstvom interneta prvu 'pro-life' zastavu, koja će ubuduće služiti kao međunarodni simbol zaštite prava nerođenih. Znakovito je da su projekt poduprle ne samo udruge i organizacije vjerskog karaktera, nego i one koje svoje usmjerenje opisuju kao 'sekularno'.

O. KREŠIMIR JOSIP BAHMEC Budimo uz druge molitvom, blizinom i pomoći bez uvjeta i opcija

"Često drugi trebaju našu pomoć. Ne savjete, tumačenja, ne da ih naučimo da rade kako mi mislimo da je najbolje za njih. Već da ih primimo za ruku, da ih stavimo na ramena i nosimo. Isto kako je učinio Isus za nas. Ponio je sve naše grijehe, naše slabosti i boli. Ponio je sve naše križeve na svoj križ. Sve nas je "odšlepao" iz krivih struja, ponio nas je na ramenima preko mora naših strahova u sigurne plićake. Jer smo djeca velikog Boga", piše na društvenim mrežama karmelićanin Krešimir Josip Bahmec.

Nevidljiva svetost majčinstva

Predavačica Emily Wilson napisala je kako ju brojne mlade djevojke znaju pitati zašto nisu toliko poznate svetice koje su bile majke te je odlučila podijeliti svoje iskustvo i "nevidljivu svetost" majčinstva.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja